INFORÁDIÓ 
2020. július 6. hétfő
Csaba

neckermann

utazási iroda

tulajdonos

thomas cook

Érdeklődők a Neckermann utazási iroda standjánál az Utazás 2015 nemzetközi idegenforgalmi szakkiállításon a Budapesti Vásárközpontban 2015. február 26-án. Az ország legnagyobb turisztikai seregszemléjén február 26. és március 1. között 20 ezer négyzetméteren 258 kiállító több ezer ajánlatából válogathatnak a látogatók. A kiállítás külföldi díszvendége Románia, a belföldi Székesfehérvár.

Megvan a magyar Neckermann új tulajdonosa

Infostart

Egy magyar cég kezébe kerül az utazási iroda, amelynek anyavállalata szeptemberben jelentette be fizetésképtelenségét.

Nem volt előzmények nélküli, mégis sokkszerűen hatott a turisztikai iparra a brit Thomas Cook szeptember 23-i csődje. A roló lehúzását két napra rá követte annak az osztrák leányvállalatnak a csődje, amely a magyar Neckermann tulajdonosa is volt. A felszámoló országonként eltérő megoldásokat keresett, például Németországban és Skandináviában is vevők jelentkeztek a társaságokra.

Csütörtök délután kiderült: már bejegyzés alatt áll a N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft. új tulajdonosaként a Central Médiacsoporthoz közeli üzletember, Szügyi Gergely vállalkozása, a SalesInFlames Kft. - számolt be a hírről a turizmus.com szakmai oldal. A SalesInFlames Kft.-t jelenleg Szügyi Gergely és Ménesi Dóra birtokolja. Eddig gyakorlatilag alvócég volt, érdemi tevékenységet nem folytatott. Szügyi Gergely az ország egyik legjelentősebb médiavállalkozásának, a Central Médiacsoportnak a gazdasági igazgatója. A tulajdonosváltás dátuma november 20.

A magyarországi Neckermann az egyik legnagyobb utazási irodaként 2018-ban több mint 21 milliárd forint értékben forgalmazta termékeit, szolgáltatásait, és ezen 651 millió forint adózott eredménye volt, könyv szerinti vagyona pedig mintegy 10 milliárd forint.

A vállalat november 13-án a szakma számára már meg is kezdte az új utazásokra vonatkozó értékesítési tevékenységét.

Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János
A címlapról ajánljuk

Elhunyt Ennio Morricone

A világhírű zeneszerző hétfő hajnalban halt meg egy római kórházban. 91 éves volt....
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018