INFORÁDIÓ 
2020. április 1. szerda
Hugó

veszprémvarsány

tűzoltó

motoros

Motoros tűzoltó ment életeket a Bakonyban

Motoros tűzoltó ment életeket a Bakonyban

Infostart

Wagner Gábor önkéntes tűzoltó ér általában elsőként a katasztrófák helyszínére.

Egy bakonyi faluban él, hat éve a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltó egyesület tagja. Azon a környéken – cseszneki szerpentin, bakonyi turistautak, Cuha-völgy sziklái, 82-es út varsányi kereszteződése – sok a baleset. A legközelebbi hivatásos egység Pannonhalmán működik, mire kiérnek a térségbe, az legalább húszperces gépkocsiút.

A tűzoltók működési rendjét, vonulását az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság koordinálja, a veszprémvarsányiak a megyei vezényléstől kapják a riasztást. Wagner Gábor motorja mindig felszerelt állapotban van, hat perce van, hogy elinduljon a baleset, tűzeset helyszínére.

"Mire megérkeznek a hivatásos tűzoltók, mi megkezdjük a műszaki mentést, áramtalanítjuk a gépjárművet, ha bennszorultak az utasok, kifeszítjük az ajtót, kisegítjük őket, tűz esetén megkezdjük az elsődleges oltást. A motorkerékpár műszaki mentésre alkalmas szerszámokkal van felszerelve" - mondta a veol.hu-nak a tűzoltó, akinek egyedi a feladatköre: az országban még Pomázon dolgozik motoros tűzoltó.

Nyitókép: veol.hu
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018