eur:
395.33
usd:
366.33
bux:
65412.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő az MSZP és a Párbeszéd EP-választási eredményváróján Budapesten a Villányi úti konferenciaközpontban 2019. május 26-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Igent mond Szanyi Tibor vasárnap

Ez lesz a neve az MSZP-vel furcsa viszonyba keveredett korábbi EP-képviselő új mozgalmának, amely viszont az ígéret szerint nem válik párttá.

Igen néven a hét végén indul útjára Szanyi Tibor új mozgalma, amit a politikus „a globális életben maradás egyik magyarországi ágaként” jellemez, és amely nem válik majd párttá - írja a Magyar Nemzet.

Az alkalom a horányi Baloldali Sziget Fesztivál lesz, a mozgalom mottóje pedig "igazság, egyenlőség, egyetértés".

Bár Szanyi korábban elsősorban azzal magyarázta a mozgalom létrehozását, hogy az MSZP és elnöke, Tóth Bertalan alkalmatlan a baloldali, sőt a radikális baloldali érzelmű emberek megszólítására, most azt hangsúlyozta:

a szerveződés „a globális életben maradás egyik magyarországi ága”.

Szanyi Tiborék az ökológiai katasztrófákra koncentrálnak majd.

Kiderült az is, hogy a politikus a közelmúltban visszanyerte párttagságát, ezzel együtt valamennyi jogát is. Ismert: miután az MSZP katasztrofális európai parlamenti választási szereplése következtében elveszítette brüsszeli mandátumát, Szanyi Tibor nyílt levélben élőhalottnak, korruptnak, a koncon marakodó, degenerálódó belterjes klubnak nevezte pártját, később pedig kijelentette, hogy „a mai vezetői magatartás csupán a még elérhető egy-két önkormányzati pozíció bezsákolására, illetve a még meglévő maradék pártvagyonra koncentrál”. A történtek után fegyelmi eljárás indult Szanyi ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×