eur:
393.75
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A MÁV-HÉV Helyiérdekű Vasút Zrt. H6-os (másként a 252-es vasútvonal; 2011-ig ráckevei HÉV) egyik szerelvénye hamarosan indul a Közvágóhídnál lévő végállomásáról a Csepel-sziget déli részébe, 22 települést érintve. Fölötte a vasúti felüljárón egy Stadler Flirt típusú modern zónázó személyvonat halad Győr felé. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA bizományosi / Jászai Csaba

Nem álmodozás, tényleg elindul a HÉV-összekötési megaprojekt

A szentendrei és a ráckevei/csepeli vonalak összekötéséről van szó, a tervezés kapta meg most a zöld jelzést.

A tavaly novemberi kormánydöntés után augusztus 10-ei dátummal felbukkant az uniós támogatású projektek között a budapesti HÉV-összekötés - szúrta ki a Portfólió.hu.

A 13,7 milliárd forintos keretösszegű feladat a két HÉV-vonal felújításával, illetve az észak-déli vonalaknak az összekötésével kapcsolatos tervezést foglalja magában. A projekt nyertese a KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. és az IKOP-3.1.0-15 - "Fenntartható városi közlekedés fejlesztése és elővárosi vasúti elérhetőség javítása a Közép-magyarországi régióban Budapest" című uniós pályázaton nyert el ennyi pénzt.

A projektek átfogó célja átszállásmentes vagy kevesebb átszállással járó közösségi közlekedési kapcsolatok biztosítása, új HÉV járművek közlekedéséhez szükséges infrastruktúra tervezése, magasabb szolgáltatási színvonalú közösségi közlekedés megteremtése, a HÉV vonalakon az utazási sebesség növelésének lehetősége és közvetlen belvárosi kapcsolat létesítése a metróvonalakkal.

A megvalósítás vége várhatóan 2023. december 31. lesz.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×