INFORÁDIÓ 
2020. február 20. csütörtök
Aladár, Álmos

hév

összekötés

közlekedés

A MÁV-HÉV Helyiérdekű Vasút Zrt. H6-os (másként a 252-es vasútvonal; 2011-ig ráckevei HÉV) egyik szerelvénye hamarosan indul a Közvágóhídnál lévő végállomásáról a Csepel-sziget déli részébe, 22 települést érintve. Fölötte a vasúti felüljárón egy Stadler Flirt típusú modern zónázó személyvonat halad Győr felé. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!

Nem álmodozás, tényleg elindul a HÉV-összekötési megaprojekt

Infostart

A szentendrei és a ráckevei/csepeli vonalak összekötéséről van szó, a tervezés kapta meg most a zöld jelzést.

A tavaly novemberi kormánydöntés után augusztus 10-ei dátummal felbukkant az uniós támogatású projektek között a budapesti HÉV-összekötés - szúrta ki a Portfólió.hu.

A 13,7 milliárd forintos keretösszegű feladat a két HÉV-vonal felújításával, illetve az észak-déli vonalaknak az összekötésével kapcsolatos tervezést foglalja magában. A projekt nyertese a KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. és az IKOP-3.1.0-15 - "Fenntartható városi közlekedés fejlesztése és elővárosi vasúti elérhetőség javítása a Közép-magyarországi régióban Budapest" című uniós pályázaton nyert el ennyi pénzt.

A projektek átfogó célja átszállásmentes vagy kevesebb átszállással járó közösségi közlekedési kapcsolatok biztosítása, új HÉV járművek közlekedéséhez szükséges infrastruktúra tervezése, magasabb szolgáltatási színvonalú közösségi közlekedés megteremtése, a HÉV vonalakon az utazási sebesség növelésének lehetősége és közvetlen belvárosi kapcsolat létesítése a metróvonalakkal.

A megvalósítás vége várhatóan 2023. december 31. lesz.

Nyitókép: MTVA bizományosi / Jászai Csaba
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018