INFORÁDIÓ 
2020. július 14. kedd
Örs, Stella

hajóbaleset

hableány

videó

Az ütközés előtti pillanat látható a Dunán Budapestnél május 29-én éjjel történt hajóbalesetről bemutatott felvételen a Rendőrségi Igazgatási Központban, a főváros XIII. kerületében a Teve utcában 2019. május 30-án. Legalább heten meghaltak, amikor 29-én éjszaka egy nagyméretű luxushajó és egy turistahajó összeütközött a Dunán a Margit híd közelében, majd az egyik, a Hableány felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel a fedélzetén. A rendőrség büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a hajóbalesetet.

Hajóbaleset - Eddig nem látott, kulcsfontosságú felvételről beszélt az ügyvéd

Infostart

Az ügyvéd szerint a YouTube-ra kerültek fel ezek a képsorok, de 12 óráig voltak csak elérhetők, utána törölték őket.

Gulyás Krisztián a hajótragédiában elhunyt magyar kapitány, L. László családjának jogi képviselője a Borsnak beszélt arról, hogy létezik egy, a nyilvánosság által nem ismert videofelvétel, amin tisztán és jól kivehetően látszik a baleset minden mozzanata.

Az ügyvéd azt mondja, az ismert videómegosztóra, a YouTube-ra kerültek fel ezek a képsorok, de 12 óráig voltak csak elérhetők, ugyanis törölték őket. Az ügyvéd indítványozta a rendőrségen, hogy láthassa ezeket a felvételeket, mert azok az ügyvéd szerint sok mindent tisztázhatnak az ügyben.

Közben nagy erőkkel, naponta nyolc-tíz hajóval pásztázza a Duna déli szakaszát a rendőrség, hogy megtalálja a tragédia utolsó áldozatának holttestét. Mint arról az Infostart is beszámolt, a keresés közben már hat holttestre találtak, de egyik sem a Hableány turistahajón utazott koreai áldozaté.

Szeles Géza igazságügyi or­vos szakértő arról beszélt a lapnak, hogy a baleset óta eltelt két hónap ugyan rengeteg idő, de a Duna hőmérséklete konzerválhatja a testet, könnyebb az azonosítás is. A szakember szerint boncolásra is szükség lesz, de sokat segít az azonosításban egy tetoválás, egy anyajegy, és a fogazat. Szeles Géza megjegyezte, lehet, hogy a holttest beleakadt egy uszály kötelébe, ami ki tudja, merre húzza magával, előfordulhat, hogy Szerbiában vagy Bulgáriában van már.

A Hableány 35 emberrel a fedélzetén május 29-én süllyedt el Budapesten, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A tragédiát heten élték túl.

A témában összes cikkünket elolvashatja ITT.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018