eur:
392.35
usd:
365.87
bux:
66823.12
2024. április 26. péntek Ervin
Az ütközés előtti pillanat látható a Dunán Budapestnél május 29-én éjjel történt hajóbalesetről bemutatott felvételen a Rendőrségi Igazgatási Központban, a főváros XIII. kerületében a Teve utcában 2019. május 30-án. Legalább heten meghaltak, amikor 29-én éjszaka egy nagyméretű luxushajó és egy turistahajó összeütközött a Dunán a Margit híd közelében, majd az egyik, a Hableány felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel a fedélzetén. A rendőrség büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a hajóbalesetet.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Hajóbaleset - Eddig nem látott, kulcsfontosságú felvételről beszélt az ügyvéd

Az ügyvéd szerint a YouTube-ra kerültek fel ezek a képsorok, de 12 óráig voltak csak elérhetők, utána törölték őket.

Gulyás Krisztián a hajótragédiában elhunyt magyar kapitány, L. László családjának jogi képviselője a Borsnak beszélt arról, hogy létezik egy, a nyilvánosság által nem ismert videofelvétel, amin tisztán és jól kivehetően látszik a baleset minden mozzanata.

Az ügyvéd azt mondja, az ismert videómegosztóra, a YouTube-ra kerültek fel ezek a képsorok, de 12 óráig voltak csak elérhetők, ugyanis törölték őket. Az ügyvéd indítványozta a rendőrségen, hogy láthassa ezeket a felvételeket, mert azok az ügyvéd szerint sok mindent tisztázhatnak az ügyben.

Közben nagy erőkkel, naponta nyolc-tíz hajóval pásztázza a Duna déli szakaszát a rendőrség, hogy megtalálja a tragédia utolsó áldozatának holttestét. Mint arról az Infostart is beszámolt, a keresés közben már hat holttestre találtak, de egyik sem a Hableány turistahajón utazott koreai áldozaté.

Szeles Géza igazságügyi or­vos szakértő arról beszélt a lapnak, hogy a baleset óta eltelt két hónap ugyan rengeteg idő, de a Duna hőmérséklete konzerválhatja a testet, könnyebb az azonosítás is. A szakember szerint boncolásra is szükség lesz, de sokat segít az azonosításban egy tetoválás, egy anyajegy, és a fogazat. Szeles Géza megjegyezte, lehet, hogy a holttest beleakadt egy uszály kötelébe, ami ki tudja, merre húzza magával, előfordulhat, hogy Szerbiában vagy Bulgáriában van már.

A Hableány 35 emberrel a fedélzetén május 29-én süllyedt el Budapesten, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A tragédiát heten élték túl.

A témában összes cikkünket elolvashatja ITT.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×