INFORÁDIÓ 
2019. november 22. péntek
Cecília

duna

hajóbaleset

hableány

rendőrség

holttest

Speciálisan kiképzett személykereső kutya segítségével keresik a Hableány turistahajó május 29-én történt balesetének áldozatait Dunaújváros térségében 2019. június 7-én. A kutatásban a szolnoki Életjel Mentőcsoport és a Miskolci Speciális Felderítő- és Mentőcsoport kutyái mellett a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat, a Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentőegyesület tagjai, valamint dél-koreai szakemberek is részt vesznek. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további tizenkét áldozat, köztük a Hableány matrózának holttestét találták meg és azonosították.

Hat holttestet találtak a Dunában

Infostart

A hajóbaleset áldozatainak keresése közben kerültek elő a holttestek a folyóból.

Váratlanul még hat holttestet talált a hatóság a Dunában a Hableány áldozatainak keresése közben – írja a 168 Óra a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályának tájékoztatása alapján. A rendőrség közleménye szerint a május 29-én történt tragédia óta eltelt időszakban

a fővárostól délre eső szakaszról hat olyan ember holttest került elő, aki nem a hajóbalesetben vesztette életét.

A holttesteket Budafok térségében, Dunaújvárosnál, Érd térségében, a Csepeli révnél, Szigetszentmiklósnál és Dunaharasztinál találták meg, azonosításukról a BRFK későbbre ígért tájékoztatást.

A május 29-én történt hajókatasztrófát heten élték túl, 27 áldozatot megtaláltak és azonosítottak, egyet - sajtóhírek szerint egy nőt - a Duna teljes, a baleset helyszínétől délre eső 215 kilométeres szakaszán, valamint annak ár- és hullámterületén továbbra is keresnek a szakemberek a Készenléti Rendőrséggel, az érintett megyei rendőr-főkapitányságokkal, valamint a koreai tűzoltókkal együttműködve, naponta átlagosan 8-10 hajóval.

A hajókatasztrófáról korábbi cikkeinket ITT találja.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018