eur:
394.07
usd:
369.59
bux:
65714.13
2024. április 23. kedd Béla
Hadházy Ákos, az LMP társelnöke az ellenzéki tárgyalásokról tartott sajtótájékoztatón a Képviselői Irodaház előtt 2018. március 20-án.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Hadházy Ákos lemondott, gondok Márki-Zay Péter mozgalmában

A független képviselő távozott a Mindenki Magyarországa Mozgalom alelnöki pozíciójáról.

Ezzel a héttagú vezetésből már ketten távoztak - írta meg a Népszava, Ábrahám Júlia ugyanis, aki Hadházy Ákossal együtt korábban az LMP színeiben politizált, már korábban lemondott.

A független parlamenti képviselő a Népszavának megerősítette a hírt, de nem akarta bővebben kommentálni. Mindössze annyit mondott: "nem akarok senkit megbántani, nagyon tisztelem Márki-Zay Pétert, de nem érzem úgy, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak a jelenlegi helyzetében jó esélye lenne céljai betöltésére”.

Egy másik alapító tag pedig azt mondta a lapnak: "nem cáfolja", hogy a szétesés szélére került a Mozgalom. A név nélkül nyilatkozó források szerint többek között az a baj, hogy egyes vezetőségi nyilatkozatok alapján már nem politikán felüli a mozgalom, hanem jobboldali. Nem jött létre a remélt mértékben a Kossuth Klubok országos hálózata sem, és ezeknek az őszi polgármesteri választások kapcsán zajló együttműködéseiben is vannak zavarok.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×