eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely
Az ütközés előtti pillanat látható a Dunán Budapestnél május 29-én éjjel történt hajóbalesetről bemutatott felvételen a Rendőrségi Igazgatási Központban, a főváros XIII. kerületében a Teve utcában 2019. május 30-án. Legalább heten meghaltak, amikor 29-én éjszaka egy nagyméretű luxushajó és egy turistahajó összeütközött a Dunán a Margit híd közelében, majd az egyik, a Hableány felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel a fedélzetén. A rendőrség büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a hajóbalesetet.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Hableány-tragédia: újabb borzalmas információk kerültek elő

Elkészült az a jegyzőkönyv, ami a Viking Sigyn szállodahajó kapitányi fülkéjében az ütközés előtti 15 percben történteket rögzíti.

Videófelvétel tanúsítja, ahogyan a Hableány sétahajón utazók integetnek a Vikingnek, hogy ne ütközzön beléjük.

Sógor Zsolt, a Hableány turistahajót üzemeltető Panorama Deck ügyvédje az ATV stúdiójába bevitt dokumentummal - a Viking ütközés előtti 15 percét rögzítő jegyzőkönyvvel - a kezében a televízióban szerda reggel azt mondta,

a Viking ukrán kapitánya "süketnéma" lehetett, nem látta a hajót, az ügyvéd szerint azért, mert nem figyelt, hiába is integettek felé a Hableányról.

A jegyzőkönyvből az is kiderül, hogy az ütközés után bő egy perccel már a Vikingen is elhangzott, hogy emberek vannak a vízben a Margit hídnál, ami azt jelenti, minden, a közelben tartózkodó hajó azonnal hírt kapott a szerencsétlenségről.

Az ukrán kapitány egyébként oroszon kívül nem tud más nyelven annyira, hogy megértesse magát.

A tragédia túlélői egyébként arról is beszámoltak, hogy szemkontaktus volt köztük és a Viking utasai között.

Azt Sógor Zsolt is megerősítette, hogy

a radarhangot - amiből hallás alapján kiderülhetett volna a Hableány közelsége - a Vikingen levették, mert zavarhatta a kapitányt.

A tragédia május 29-én következett be, a 33 dél-koreai turistát és idegenvezetőket szállító Hableány két fős magyar személyzetével a Viking alá fordult, miután utóbbi utolérte, 7 embert sikerült kimenteni, mind dél-koreaiak.

A katasztrófáról szóló valamennyi hírünket ITT találja.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×