eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A balesetben részes, Magyarországra visszatérő Viking Sigyn szállodahajó a visegrádi hajóállomáson  2019. június 10-én. A hajó május 29-én ütközött össze a Hableány sétahajóval, amely felborult, majd elsüllyedt a Margit hídnál. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további tizenhárom áldozat, köztük a Hableány matrózának holttestét találták meg és azonosították. A szállodahajó ukrán állampolgárságú hajóskapitányát halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett vízi közlekedés veszélyeztetése vétségének elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként és tartóztatták le.
Nyitókép: Cseke Csilla

Hableány-baleset: a Kúria is lép a gyanús óvadék miatt

Foglalkoznia kell a Kúriának az óvadék megállapításának gyakorlatával - közölte Kónya István elnökhelyettes.

A Hableány tragédiája és a Viking Sigyn kapitányának szabadlábra helyezése kapcsán Kónya István a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában úgy fogalmazott: “A bírósági jogalkalmazás egységére, helyes irányú gyakorlatára kell a Kúriának vigyáznia.”

Szerinte a feltételes szabadságra bocsátásra is nagyobb figyelmet kell fordítani a jövőben, mert “automatizmussá kezd válni.” Hangsúlyozta: a feltételes szabadságra bocsátás nem alanyi joga az elítéltnek, hanem egy törvényi lehetőség, arra az esetre, ha az elítélt megbánta tettét és a szabadulásra felkészült, vagyis a társadalomra már nem jelent veszélyt - írja a hvg.hu.

Mint ismert, az ügyészség tiltakozása ellenére a Budai Központi Kerületi Bíróság, illetve a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék is engedélyezte, hogy a Viking Sigyn ukrán kapitánya, Jurij C. 15 milliós óvadék ellenében négy hónapra bűnügyi felügyeletbe kerüljön. A történtek miatt Polt Péter legfőbb ügyész a Kúriához fordult.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×