INFORÁDIÓ 
2019. november 18. hétfő
Jenő

honvédség

biztonság

hm

fejlesztés

nato

Kecskemét, 2017. augusztus 24. A Magyar Honvédség egyik JAS-39 Gripen vadászrepülőgépe a két hete tartó Carpathian Hawk 2017 brit-magyar katonai gyakorlat zárónapján a MH 59. Szetgyörgyi Dezső Repülőbázisán Kecskeméten 2017. augusztus 24-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Minden eddigi rekordot meghalad a biztonságra fordított összeg

Infostart

Ez szinkronban van a NATO követelményekkel és elvárásokkal, mondja egy nyugalmazott vezérőrnagy.

A kaposvári Táncsics Mihály Laktanya területén öt épület újul meg: uniós forrásból energiahatékonysági fejlesztéseket tervez a tárca. A Honvédelmi Minisztérium kommunikációs osztálya azt is közölte: a Modern Városok Program részét képezi a kaposvári intermodális csomópont kiépítése. A projekt megvalósítása érdekében szükség volt egy, a tárca vagyonkezelésében lévő ingatlan megosztására és az érintett terület átadására.

"A csereingatlanként a tárcának felajánlott Sommsich Pál utcai kollégiumot a HM vagyonkezelésbe és birtokba vette. Jelenleg a felújítási engedélyezési és kiviteli terveinek összeállításán dolgoznak a szakemberek" – tájékoztatták a Sonline-t.

Minden eddigi rekordot meghalad 2020-ban a biztonságra fordított összeg. A tárca költségvetése 103 milliárd forinttal, 20 százalékkal növekszik az ideihez képest, s így

a teljes honvédelmi költségvetés eléri a 616 milliárd forintot.

Az ütemezett fejlesztésekre 216 milliárd forint jut, amelyből többek közt fejlesztik a Jas-39 Gripen vadászgépek szárazföldi csapattámogató képességét. S ugyanebből az összegből fedezik a további Airbus H 145 M könnyű és H 225 M közepes helikopter, illetve a Leopard 2A7+ harckocsik és a PzH2000 önjáró tüzérségi eszközök valamint a svéd Carl Gustav kézi páncéltörő eszközök beszerzését is.

Pető László alezredes, a kaposvári Noszlopy Gáspár honvéd nyugállományúak klubjának elnöke a lapnak kiemelte: a haditechnikai rohamosan fejlődik, s ezzel lépést kell tartani. Sütő Tamás kaposvári nyugalmazott vezérőrnagy azt mondta: örömmel és elégedettséggel tölti el a napjainkban zajló haderőfejlesztés. Ez szinkronban van a NATO követelményekkel és elvárásokkal, s a program jól szolgálja Magyarország védelmi képességének fokozását.

Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018