INFORÁDIÓ 
2020. január 18. szombat
Piroska

dunakeszi

m2-es autóút

útépítés

iskola

Színház és két új gimnázium épül Dunakeszin

Színház és két új gimnázium épül Dunakeszin

Előállt Dióssi Csaba polgármester Dunakeszi oktatási fejlesztéseivel, amelyeket az egyre növekvő népességszám tett szükségessé.

Túl azon, hogy az agglomerációs településeken a beköltözések miatt nő a népesség, Dunakeszire olyan fiatalok kötlöztek az elmúlt időszakban, hogy a városban a "természetes szaporodás" is biztosítani fogja azt, hogy többen éljenek a városban. Ezért aztán a város kihívás elé került, és lépett is.

Mint Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere az InfoRádióban elmondta, az elmúlt kilenc évben főként az oktatási infrastruktúra fejlesztésére koncentráltak.

"Két új bölcsődénk és két óvodánk épült, most épül a harmadik. Az összes általános iskolánk bővült, volt, amelyik új szárnyat kapott, volt, amelyik új épületet, volt amelyik osztálytermekkel gazdagodott, és egy

egészen új iskolát is kaptunk,

ezt mutattuk be nemrég, hozzáillesztve, hogy milyen a dunakeszi sportmodell, ami már óvodától az általános iskolákban a napközbeni rendbe épített sportfoglalkozásokig hét sportággal ismerteti meg a gyerekeket" - ecsetelte a polgármester.

Dióssi Csaba nagyon bízik abban, hogy a kormány pozitívan fogadja, hogy

a város új gimnáziummal és szakgimnáziummal is gyarapodjon, emellett szó van egy művészeti iskola felépítéséről is, aminek része lenne egy hangverseny-, illetve színházterem is.

A kisebb beruházásokra önállóan is képes Dunakeszi, de például a 24 osztályos iskola teljes egészében állami pénzből épült.

A város növekedése másfajta infrastruktúra létesítését is megkívánja, az M2-es autóút őszre készen lesz, illetve Dunakeszin is összekötik a régi 2-est az újjal, ami által elkerülhető lesz Dunakeszi a nem a városba tartóknak.

Nyitókép: Pixabay.com

Kapcsolódó hang

Dunakeszi modell - Dióssi Csaba
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018