eur:
392.55
usd:
366.13
bux:
66821.21
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

Színház és két új gimnázium épül Dunakeszin

Előállt Dióssi Csaba polgármester Dunakeszi oktatási fejlesztéseivel, amelyeket az egyre növekvő népességszám tett szükségessé.

Túl azon, hogy az agglomerációs településeken a beköltözések miatt nő a népesség, Dunakeszire olyan fiatalok kötlöztek az elmúlt időszakban, hogy a városban a "természetes szaporodás" is biztosítani fogja azt, hogy többen éljenek a városban. Ezért aztán a város kihívás elé került, és lépett is.

Mint Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere az InfoRádióban elmondta, az elmúlt kilenc évben főként az oktatási infrastruktúra fejlesztésére koncentráltak.

"Két új bölcsődénk és két óvodánk épült, most épül a harmadik. Az összes általános iskolánk bővült, volt, amelyik új szárnyat kapott, volt, amelyik új épületet, volt amelyik osztálytermekkel gazdagodott, és egy

egészen új iskolát is kaptunk,

ezt mutattuk be nemrég, hozzáillesztve, hogy milyen a dunakeszi sportmodell, ami már óvodától az általános iskolákban a napközbeni rendbe épített sportfoglalkozásokig hét sportággal ismerteti meg a gyerekeket" - ecsetelte a polgármester.

Dióssi Csaba nagyon bízik abban, hogy a kormány pozitívan fogadja, hogy

a város új gimnáziummal és szakgimnáziummal is gyarapodjon, emellett szó van egy művészeti iskola felépítéséről is, aminek része lenne egy hangverseny-, illetve színházterem is.

A kisebb beruházásokra önállóan is képes Dunakeszi, de például a 24 osztályos iskola teljes egészében állami pénzből épült.

A város növekedése másfajta infrastruktúra létesítését is megkívánja, az M2-es autóút őszre készen lesz, illetve Dunakeszin is összekötik a régi 2-est az újjal, ami által elkerülhető lesz Dunakeszi a nem a városba tartóknak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×