eur:
392.89
usd:
365.97
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
A hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó vizsgálatán dolgozó egységek a Margit hídnált 2019. május 30-án. A Hableány turistahajó és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én éjszaka ütközött össze a Margit híd közelében, majd a turistahajó felborult és elsüllyedt fedélzetén 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel. A balesetben heten meghaltak, hét embert kimentettek, 21-en eltűntek.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Nagyon rossz hír jött a Dunáról

Néhány centiméteres vízszintemelkedésre számítanak a folyó budapesti szakaszán csütörtök délutánig, 400 centiméter alá csak jövő hét kedden csökkenhet a vízszint.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság közleménye szerint az országban csaknem 670 kilométeren van elrendelve árvízvédelmi készültség. A Duna magasabban fekvő vízgyűjtőin a meleg időjárás következtében az elmúlt napokban hóolvadás indult meg, így bár számottevő csapadék nem volt és továbbra sem várható,

az összegyűlt olvadékvíz hatására a Duna országhatár feletti szakaszán a vízszint kismértékű (néhány deciméteres) emelkedés volt tapasztalható.

A Duna bajor és osztrák szakaszán észlelt, a hirtelen hóolvadásból keletkező vízszintemelkedés a hazai szakaszon nagyobb mértékben jelentkezik, így Budapesten csütörtök délutánig a vízszint egy decimétert nem meghaladó emelkedése, majd újbóli lassú apadása valószínű. Budapestnél a déli vízállás 451 centiméter volt, ami 137 centiméter csökkenést jelent a múlt szombati tetőző szinthez (588 centiméter) képest.

A Dunán zajló mentési munkálatok szempontjából fontos 400 centiméter alá a jelenlegi előrejelzések szerint csak jövő hét kedden csökkenhet a vízszint.

Lassan vonul le az árhullám a Tiszán

A Tisza árhullámának hosszan elnyúló tetőzése Szolnok térségében jár. Az árhullám lassú levonulását a mellékfolyókon kialakult kisebb vízszintemelkedések tovább lassítják.

A tiszai mellékfolyók közül a Krasznán, a Zagyván, a Berettyón és a Körösök vízrendszerén vannak, illetve várhatók az elsőfokú szint feletti vízállások. A Tisza vízgyűjtőjének felső részein néhány napig még folytatódik az esős idő, de számottevőbb csapadékmennyiség csak a Körösök részvízgyűjtőin valószínű. Ennek hatására a Körösökön újabb árhullám levonulására van kilátás, de a tetőzés sehol nem közelíti meg az elsőfokú árvízvédelmi szintet.

Az Alsó-Tisza továbbra is lassan árad, Szegednél a folyó a rakpart szintje (560 centiméter) felett van.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×