eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Katonai helikopterek a Fire Blade 2017 elnevezésű többnemzeti hadgyakorlaton a Magyar Honvédség pápai bázisrepülőterén 2017. május 2-án.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Hadgyakorlat lesz ma este Budapest felett

Hétfőn este 18 és 24 óra között jelentős hanghatásokra lehet számítani Budapesten sebesültszállító helikopterek gyakorlatozása miatt.

A Budakeszi irányból érkező - és ebbe az irányba távozó - helikopterek a XIII. kerületben szállnak le, ezért a környéken fokozott katonai jelenlét is várható.

A helikopterek kijelölt leszállási helyszínei:

  • Angyalföldi Sportközpont focipálya
  • Duna Plaza mögött a folyóparton kijelölt betonos terület

Magyarország mint befogadó nemzet - a vonatkozó hatályos nemzeti műveleti eljárási szabályok alapján - közreműködik az ide érkező, a nyári katonai gyakorlatok ideje alatt esetlegesen megsérült katonák egészségügyi ellátásában, amely többek között a légi úton történő szállítást is jelenti. A leszállóhelyeket a hétfő éjszakai gyakorló repüléseket követően - június 12-ig - kizárólag valós egészségügyi sérültszállító feladat végrehajtása esetén veszik igénybe.

A leszállóhelyek környezetének forgalmát a Magyar Honvédség és a Rendőrség munkatársai közösen biztosítják. A sérültek szakintézetbe történő szállításában az Országos Mentőszolgálat is részt vesz. A Magyar Honvédség és a gyakorlat résztvevői a jogszabályokat betartva arra törekszenek, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarják az állampolgárok nyugalmát - írta közleményében a Honvédelmi Minisztérium.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×