INFORÁDIÓ 
2020. február 23. vasárnap
Alfréd

m1-es autópálya

felújítás

híd

Felújítják az M1-es autópálya Rábca-hídját

Infostart

A munkálatokhoz szükséges terelések kiépítését szerdán fejezik be a közútkezelő lébényi mérnökségének munkatársai, ezt követően indulhatnak a kivitelezési munkálatok, melyek előreláthatóan két hónapot vesznek majd igénybe.

Felújítják az M1-es autópálya Rábca-hídját. A tervek szerint 2019. április 25-én, csütörtökön induló felújítási munkák során a híd teljes felületén kicserélik a szigetelést, a burkolatot, a korlátokat, valamint a vízelvezető rendszert is.

A munkavégzés előreláthatóan két hónapot vesz igénybe, melynek során az M1-es autópálya felújításához kapcsolódóan már több helyen is alkalmazott úgynevezett 2+1+1 sávos terelés lép majd életbe.

Ez azt jelenti, hogy az M1-es autópálya mindkét irányába két sávot biztosítanak a szakemberek, ugyanakkor az egyik normál sáv mellett – melyen a nehézgépjárművek közlekedhetnek – a belső sávok szűkítettek lesznek - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az átterelésnél és a sávelhúzásnál közlekedésbiztonsági okokból

60 km/órás sebességkorlátozást vezetnek be.

Fontos változás lesz még a felújítási munkákhoz kapcsolódóan, hogy a 129-es csomópont Győr nyugat, illetve az M85-ös és 85-ös utakról Hegyeshalom felé vezető felhajtó ágán STOP táblás becsatlakozást alakítanak ki kis sugarú ívekkel.

Tekintettel arra, hogy a korlátozással járó munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018