eur:
394.34
usd:
369
bux:
65310.1
2024. április 23. kedd Béla
Fotó: honvedelem.hu
Nyitókép: honvedelem.hu

Hidat építettek a Tiszára éjjel

Éjszaka építettek pontonhidat az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Hídépítő Zászlóaljának katonái a Tiszán.

A zászlóalj katonái már harmadik hete gyakorolják a vízi átkelés mozzanatait az alakulat Tisza-parti gyakorlóterén, ahol az evezős csónakkal való közlekedéstől mostanra eljutottak a pontonelemek összekapcsolásán keresztül a komplett átkelésig, amikor is a folyót teljes szélességében áthidalták - írta a honvedelem.hu.

Fotó: honvedelem.hu
Fotó: honvedelem.hu

A gyakorlat során először elsajátították a hídanyagok kezelését, valamint az átkelés különböző részfeladatait nappal. A hídépítés közben a zászlóalj különböző kiszolgáló alegységei is bekapcsolódtak a szakmai feladatokba: a mozgástámogató szakasz az útépítési, útkarbantartási- és erődítési feladatokat gyakorolta, a búvárcsoport pedig a vízben gondoskodott mindenki biztonságáról.

Fotó: honvedelem.hu
Fotó: honvedelem.hu

Miután a zászlóalj teljes állománya begyakorolta a hídépítést nappal, következett az éjszakai végrehajtás. A katonák délután érkeztek a gyakorlótérre, elsőként a hídépítést biztosító egészségügyi részleg, majd a búvárok, utánuk pedig a hídépítéshez használt technikai eszközök. Vízre tették a PMP hídkompokat és a BMK 130/M típusú vontató motorcsónakokat, a hídelemeket zárták, majd összekapcsolták, amelyekből a folyó két partján két hídrészt készítettek. Ezeket leúsztatva az átjáró helyszínére, egymásba kapcsolták, majd az éj leple alatt zárták a hidat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×