eur:
393.82
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Autók torlódnak az M5-ös autópályán a röszkei határátkelőhely kilépőoldala előtt, miután a Németországból és Hollandiából hazatérő, főként török vendégmunkások miatt mintegy négyórásra nőtt a várakozási idő. A rendőrség ideiglenesen elterelte a forgalmat Tompa felé.
Nyitókép: MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Jelentős torlódás több határátkelőhelyen

Jelentős torlódás alakult ki a szerb, a román és az ukrán határátkelőhelyek kilépő oldalán az európai iskolai szünetek, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt.

Az M1 aktuális csatorna tudósítója szerint a Röszke autópálya-határátkelőnél a kilépési oldalon másfél kilométeres a torlódás, és két órát kell várakozniuk a személyautóval érkezőknek. Az autósoknak érdemesebb a kisebb határátkelőhelyeket választani Bács-Kiskun megyében, a bácsszentgyörgyi, hercegszántói átkelőnél nincs fennakadás.

Az Országos Rendőr-főkapitányság internetes oldalának tájékoztatása szerint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen személyautóknak két, buszoknak egy, tehergépkocsiknak három órát kell várakozniuk a kilépésre. A röszkei közúti átkelőhelyen, Bácsalmásnál és Tompánál egy óra a várakozás, Tiszaszigetnél másfél óra.

Románia felé Csanádpalotánál két óra, Csengersimánál és Vállajnál fél óra a torlódás, a többi határátkelőnél nem alakult ki jelentős torlódás.

Az M1 tudósítója szerint Záhonyban is két órát kell várakozniuk a kilépő személyautóknak. A www.police.hu szerint ugyancsak kétórás a várakozás a kilépő oldalon Barabásnál, Beregsuránynál, Lónyánál és Tiszabecsnél.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×