INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 24. szombat
Bertalan

rendőrség

ittas járművezetés

ellenőrzés

Szeged, 2013. március 29. A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársa szondáztat egy sofőrt 2013. március 29-én a szegedi Huszár Mátyás rakparton. A balesetek megelőzése, az ittas és az agresszív vezetők kiszűrése érdekében fokozott közúti ellenőrzést tart a rendőrség húsvétkor és az azt megelőző napokban. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Ittas vezetés: sok autós bajba kerülhet - durva tények, amikről esetleg Ön sem tud

Infostart

Az esti bulizás után 5-6 óra alvás nem elég: ennyi idő alatt nem bomlik le az alkohol az emberi szervezetben. A rendőrök tudják ezt: egyre gyakoribb a reggeli szondáztatás. Sok autóvezető bajba kerülhet, ha nem figyel arra, hogy este csak nagyon kevés alkoholt fogyasszon, és sokat aludjon, ha másnap reggel vezetni fog.

Két deci pálinka és négy sör után egy 80 kilós férfinak 10 óra 25 perc kell ahhoz, hogy a szervezetében az alkohol lebomoljon, a nőknél ez még több.

Egy üveg vörösbornál a lebomlás meghaladja a nyolc és fél órát. Tehát: az éjszakai buli utáni alvás egyáltalán nem jelenti azt, hogy ezalatt kiürül szervezetünkből az alkohol. Az értékek nagymértékben függnek az aktuális lelkiállapottól, a gyomor telítettségétől és az alkoholfogyasztási szokásoktól is - írja a BEOL.

A lap a Békés megyei főkapitányság munkatársát kérdezte az ittas vezetésről. Békéscsabán a közelmúltban reggel fél 7-kor "fújattak" a rendőrök, finn módszerrel, vagyis egy útszakaszon minden járművezetőt ellenőriztek.

Az ilyen ellenőrzések Magyarország más városaiban, illetve Budapesten is előfordulnak, aki tehát reggel autót vezet, nagyon figyeljen oda az esti alkoholfogyasztásra.

Nyitókép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018