eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Ferencvárosi Parkolási Kft. munkatársa egy parkolóóra ellenőrző szalagját veszi ki a főváros IX. kerületében 2013. augusztus 21-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Ingyenes zuglói parkolásról beszélt Kocsis Máté

A kormánypárti politikus szerint a XIV. kerületben az autósok és az önkormányzat is egy előnytelen szerződésbe dobálja a pénzt.

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője kezdeményezi, hogy töröljék el a zuglói parkolási díjakat addig, amíg a rendszer ráfizetésesen működik és egy "új, alkalmas polgármester" nem rendezi a helyzetet a kerületben.

Kocsis Máté a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában felszólította a Párbeszéd társelnökét, a városrész polgármesterét, Karácsony Gergelyt, hogy mondja fel a kifogásolt parkolási szerződést. Kocsis Máté szerint az új zuglói parkolási rendszer egymilliárd forintos kiesést okozott az önkormányzatnak, ráadásul korábban a Közbeszerzési Döntőbizottság is egymillió forintra büntette a XIV. kerületet a parkolási tender szabálytalanságai miatt.

Kocsis Máté arról is beszélt, hogy a fővárosi kerületek Zugló kivételével nyereségesen tudják üzemeltetni a parkolást, a korábban általa vezetett Józsefvárosnak például évente 4-500 millió forintos bevétele származott abból, amit a közbiztonság javítására és fejlesztésekre tudtak fordítani.

A Fidesz képviselőcsoportjának vezetője azt is közölte: a kormánypártok szombatig több mint félmillió aláírást gyűjtöttek össze 20 ezer aktivista segítségével. Mint mondta, a kormánypártok folytatják az ajánlások gyűjtését, hogy minél több támogatót sorakoztathassanak fel a miniszterelnök múlt héten meghirdetett hétpontos programja mögé.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×