INFORÁDIÓ 
2019. június 19. szerda
Gyárfás

ep-választás 2019

dk

gyurcsány ferenc

kampánynyitó

Budapest, 2019. április 14. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke beszédet mond a párt európai parlamenti kampánynyitó rendezvényén a Budapest Kongresszusi Központban 2019. április 14-én. MTI/Mohai Balázs

Ep-választás - Zászlót bontott a DK

Infostart / MTI

Egységesnek, kiszámíthatónak és a legeurópaibb pártnak nevezte a Demokratikus Koalíciót a párt elnöke a kampánynyitó rendezvényen.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: a Demokratikus Koalíció soha, egyetlen percig nem alkudott meg a Fidesszel, sem politikai, sem üzleti ügyben Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője azt mondta: egy olyan Európáról álmodik, ahol mindenki jólétben él, ahol nincsenek másodrendű állampolgárok.

Az előttük álló feladatokról azt mondta, sokaknak lehetetlennek tűnik az a vállalkozás, amibe a DK belefogott, de meg kell próbálni a lehetetlent. Előbb-utóbb célhoz fogunk érti - tette hozzá. A küzdelem sikeres megvívásához semmi másuk nincs a hitükön és igazukon kívül, miközben egy olyan hatalommal állnak szemben, amelyik elfoglalta az országot - jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, hisznek abban, hogy az ember szabadnak született, hisznek a szabadságban, a demokráciában, a társas kapcsolatok és a család fontosságában, a hazában, a másokért viselt felelősségben, a szolgáló és védő államban. Abban azonban nem hisznek, hogy csak egyfajta módon lehet boldog életet élni, akkor sem, ha a kormány ezt diktálja.

Ha Magyarországot nem sikerül Európában tartani, az a folyamat nem lesz sem békés, sem nyugodt. Először szaporodni fognak a konfliktusok, mélyülnek a szakadékok, aztán nő a szembenállás, az erőszak, majd végül "egy új európai háború küszöbén fogunk állni" - ismertette álláspontját.

A rendezvény moderátorai közölték, a DK aktivistái összesen 50 472 aláírást gyűjtöttek, így a párt listája biztosan ott lesz a májusi EP-választáson. A kampánynyitót a Budapesti Kongresszusi Központban tartották, amelyet a hallgatóság az MTI tudósítása szerint megtöltött.

Nyitókép: MTIMohai Balázs
A címlapról ajánljuk

Rosszul lett Angela Merkel

Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel folytatott megbeszélése után az ukrán válság kezelésével...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018