eur:
393.73
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke beszédet mond a párt európai parlamenti kampánynyitó rendezvényén a Budapest Kongresszusi Központban 2019. április 14-én.
Nyitókép: MTIMohai Balázs

Ep-választás - Zászlót bontott a DK

Egységesnek, kiszámíthatónak és a legeurópaibb pártnak nevezte a Demokratikus Koalíciót a párt elnöke a kampánynyitó rendezvényen.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: a Demokratikus Koalíció soha, egyetlen percig nem alkudott meg a Fidesszel, sem politikai, sem üzleti ügyben Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője azt mondta: egy olyan Európáról álmodik, ahol mindenki jólétben él, ahol nincsenek másodrendű állampolgárok.

Az előttük álló feladatokról azt mondta, sokaknak lehetetlennek tűnik az a vállalkozás, amibe a DK belefogott, de meg kell próbálni a lehetetlent. Előbb-utóbb célhoz fogunk érti - tette hozzá. A küzdelem sikeres megvívásához semmi másuk nincs a hitükön és igazukon kívül, miközben egy olyan hatalommal állnak szemben, amelyik elfoglalta az országot - jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, hisznek abban, hogy az ember szabadnak született, hisznek a szabadságban, a demokráciában, a társas kapcsolatok és a család fontosságában, a hazában, a másokért viselt felelősségben, a szolgáló és védő államban. Abban azonban nem hisznek, hogy csak egyfajta módon lehet boldog életet élni, akkor sem, ha a kormány ezt diktálja.

Ha Magyarországot nem sikerül Európában tartani, az a folyamat nem lesz sem békés, sem nyugodt. Először szaporodni fognak a konfliktusok, mélyülnek a szakadékok, aztán nő a szembenállás, az erőszak, majd végül "egy új európai háború küszöbén fogunk állni" - ismertette álláspontját.

A rendezvény moderátorai közölték, a DK aktivistái összesen 50 472 aláírást gyűjtöttek, így a párt listája biztosan ott lesz a májusi EP-választáson. A kampánynyitót a Budapesti Kongresszusi Központban tartották, amelyet a hallgatóság az MTI tudósítása szerint megtöltött.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×