eur:
392.2
usd:
366.64
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Wikimedia Commons/Gage Skidmore

Világhírű véleményvezér látogat el hazánkba

Budapesten fog előadást tartani Jordan Peterson, az elmúlt évek egyik legnagyobb hatású nemzetközi közszereplője. A kanadai klinikai pszichológus a Brain Bar vendégeként érkezik először Budapestre.

A Mandiner megjegyzi: Jordan Peterson ismeretlen tanáremberből lett szempillantás alatt a nyugati világ talán leghangosabb, legvitatottabb véleményvezére. Pszichológiai és politikai megszólalásait emberek tízmilliói követik.

Jordan Peterson 12 szabály az élethez című kötete bestseller lett, egy év alatt világszerte több millió példány kelt el belőle. Nemzetközi turnéjára elkapkodták a jegyeket, a szerző eddig több százezer érdeklődővel osztotta meg személyesen gondolatait arról, hogyan védekezzenek az életükbe betörő káosz ellen.

A legmegosztóbb közéleti ügyekben sem rejti véka alá a véleményét. Szenvedélyesen érvel a politikai korrektség ellen, miközben a szocializmus visszatérésének veszélyeire figyelmeztet, és élesen elutasítja az önmagáért való sokszínűséget.

Jordan Peterson még soha nem lépett közép-európai közönség elé – eddig.

Böszörményi Nagy Gergely, a Brain Bar alapítója lapunknak elmondta: „Közép-Európa ma az újszerű, provokatív ötletek piactere, a Brain Bar pedig ismét egy megkerülhetetlen embert hoz Budapestre. Peterson napjaink egyik legnagyobb hatású, de biztosan legvitatottabb gondolkodója. Éppen e kettősség okán a legizgalmasabb is”.

Baranyi Márton, a Brain Bar szervező csapatának tagja elárulta: a Brain Bar már egy éve szervezte az előadó útját. „Az ilyen kaliberű előadók úgy működnek, mint a rocksztárok: legalább annyi munka, egyeztetés van velük, hogy Budapesten láthassuk őket viszont, mint egy nagyszabású koncert esetében. Talán eggyel még nehezebb is a munkánk, hiszen Peterson csak a Brain Bar kedvéért érkezik ide” – fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×