eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pexels

Most megint kiemelten fontos a véradás

Megkezdődtek minden megyében, illetve a fővárosban is a Civil Véradó Napok, csütörtökig várják a donorokat, hogy feltöltsék az országos készleteket a négy napos húsvéti ünnepek előtt.

Minden megyében zajlik a Civil Véradó Napok rendezvénysorozat, ennek egyik központi eseményét tartották Szolnokon; itt Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár nyitotta meg a véradást abból a célból, hogy a program egy országos eseménysorozattá válhasson.

A húsvét előtti időszakban minden évben kicsit nagyobb szükség van a vérre, de - mint azt Horváth Ildikó az InfoRádióban elmondta - ebben az időszakban nem csak, hogy több kell, de kevesebben is adnak az ünnepek környékén.

"Minden ünnep előtt egy kicsit jobban felhívják a figyelmet az országos véradószolgálatok arra, hogy miért is fontos ez" - tette hozzá.

Általánosságban úgy látja, kielégítő a vérellátás Magyarországon, nincs csökkenés, sőt, van némi növekedő tendencia is, ezért köszöni mindazoknak, akik vért adnak, és azoknak is, akik megszervezik a véradásokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×