eur:
392.16
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Egy tanár készül kiosztani a feladatlapokat a budapesti Szilágyi Erzsébet Gimnázium nyolcosztályos évfolyamaira felvételizőknek az írásbeli vizsga kezdete előtt, 2013. január 18-án. Országosan a 9. évfolyamra 59 300-an, a hat évfolyamos gimnáziumokba csaknem 6000-en, a nyolc évfolyamos gimnáziumokba pedig mintegy 4600-an jelentkeztek.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Középiskolai felvételi: két nap van a sorrendcserére

Mostanra minden középiskolába jelentkező diákot értesítettek a felvételin elért pontszámairól. Ennek ismeretében ma és holnap, egy alkalommal módosíthatják a megjelölt iskolák sorrendjét.

Pongrácz László, az Oktatási Hivatal Köznevelési Programok Főosztályának vezetője elmondta, alapvetően két dolgot tehetnek a jelentkezők, amikor a sorrendet módosítják.

Az első, hogy a megjelölt intézmények közül az első helyre veszik azt, ahová a leginkább szeretnének menni. Még egy dolgot tehetnek a diákok, azt, hogy azokban az iskolákban, vagy azoknak valamelyikében, ahová már beadták a jelentkezésüket, esetleg az iskolával való konzultáció után egy új tanulmányi területet is bevehetnek a jelentkezésükbe.

A diákok új iskolát már nem választhatnak, és a korábban megjelölt tanulmányi területeket sem törölhetik.

Különbség van az eljárásban a nyolcadikosok esetében, akiknek már a jelentkezését is az általános iskolák intézték az ő számukra ugyanis a módosítást is az általános iskolák intézik, illetve ott kell kezdeményezniük a módosítást.

A másik csoport, a hatosztályos gimnáziumba jelentkezők, illetve az egyéni jelentkezők, ők saját maguk kell, hogy ezt a módosítást megcsinálják az Oktatási Hivatal honlapján, ugyanott, ahol annak idején a jelentkezési lapokat előállították.

A most hatodikos vagy negyedikes tanulók bármikor dönthetnek úgy, hogy mégsem mennek középiskolába - hívta fel a figyelmet a főosztályvezető. A nyolcadikosoknak a tankötelezettségüket kell folytatni, tehát nekik mindenképpen el kell helyezkedni valamelyik középiskolában.

Az intézmények minden tanulmányi területen sorrendbe állítják a hozzájuk jelentkezőket, ezt követően pedig egy központi szoftver határozza meg, hogy kit, melyik területre vesznek fel. Az erről szóló értesítést április 30-ig minden tanuló megkapja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×