eur:
394.06
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Burány Sándor és Mellár Tamás, a Párbeszéd képviselői, Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője, Kunhalmi Ágnes MSZP-s képviselő, Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője, Bősz Anett független képviselő, Gurmai Zita szocialista képviselő, Szél Bernadett független képviselő, Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő és Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője (b-j) elállja a házelnöki pulpitusra vezető lépcsőt az Országgyűlés plenáris ülésének kezdete előtt 2018. december 12-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

41 millió forintra büntették az ellenzéki képviselőket

Az Országgyűlés harminchat ellenzéki országgyűlési képviselő tiszteletdíját csökkentette a tavaly december 12-i plenáris ülésen történtekkel összefüggésben, ahol a munka törvénykönyvének módosítása miatt tiltakoztak a politikusok. A büntetések összesen több mint 41 millió forintot tesznek ki.

Csökkentették, illetve megvonták a fizetését négy jobbikos, tizenkét MSZP-s, hét DK-s, hat LMP-s, öt párbeszédes és két független képviselőnek.

Teljes fizetésmegvonást azért kaptak MSZP-s, DK-s, párbeszédes és független képviselők, mert elállták az elnöki emelvényt, sípoltak, szirénáztak, táblákat tartottak fel. Büntetést kapott: Arató Gergely (DK), Bangóné Borbély Ildikó (MSZP), Bősz Anett (független), Burány Sándor (Párbeszéd), Gréczy Zsolt (DK), Gurmai Zita (MSZP), Hajdu László (DK), Harangozó Tamás (MSZP), Hiszékeny Dezső (MSZP), Keresztes László Lóránt (LMP), Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd), Korózs Lajos (MSZP), Kunhalmi Ágnes (MSZP), László Imre (DK), Mellár Tamás (Párbeszéd), Molnár Gyula (MSZP), Molnár Zsolt (MSZP), Oláh Lajos (DK), Szabó Sándor (MSZP), Szabó Tímea (Párbeszéd), Szél Bernadett (független), Tóbiás József (MSZP), Tordai Bence (Párbeszéd), Tóth Bertalan (MSZP), Vadai Ágnes (DK), Varga László (MSZP) és Varju László (DK).

A legmagasabb összegű elvonás - több mint 1,7 millió forint - két frakcióvezetőt, Szabó Tímeát és Tóth Bertalant sújtja.

A jobbikos képviselők közül Jakab Péterre szabták ki a legnagyobb büntetést. Az ellenzéki politikus azért nem kapja meg 1,2 millió forintos havi fizetését, mert elfoglalta az ülésteremben a miniszterelnök helyét, ott kezével letakarta a szavazógombokat, így Orbán Viktor nem tudott szavazni a szakképzési törvény módosításáról. Jakab Péter ezt követően az ülést vezető elnökkel egy időben, az ülésterem közepén állva egy kihangosított mikrofonba beszélt és igyekezett a zárószavazást megzavarni.

A többi jobbikos képviselőnek, Ander Balázsnak, Rig Lajosnak és Stummer Jánosnak azért csökkentették egyharmadával a havi javadalmazását, mert egy molinót tartott.

Az LMP-s Csárdi Antal, Demeter Márta, Hohn Krisztina, Schmuck Erzsébet és Ungár Péter fizetése is csökken ugyancsak egyharmaddal, mert az ülés kezdetén "a rabszolgamunka" elleni tiltakozásul papírcédulákat szórt le a karzatról a padsorok közé.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×