eur:
394.08
usd:
365.23
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Vízzel teli kátyú az úttesten a debreceni Déli soron 2019. január 15-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Megvan, pontosan mekkora egy átlagos budapesti kátyú

Jelenleg csak 169 úthibát tartanak nyilván a fővárosban, de tavaly több mint 43 ezret javítottak ki.

Jelenleg 169 kátyút tart nyilván a Budapest Közút Zrt. a kezelésük alá tartozó fővárosi úthálózaton – közölte a vg.hu-val a társaság. Ez jelentős csökkenés, mert egy héttel korábban még azt írtuk, hogy 324 kátyú van hivatalosan a fővárosi utakon.

A cég válaszai alapján a legfontosabb információk a budapesti kátyúhelyzetről:

  • Tavaly összesen 43 141 burkolathibát korrigált a vállalat, 2018-ban minden általuk regisztrált úthibát kijavítottak, „nem hagytak ott egyet sem”.
  • Javítási munkálatokra hozzávetőlegesen 422 millió forintot fordított a társaság, 5630 tonna aszfaltot használt fel.
  • Több mint ötezer úthibát a XVIII. kerületben regisztrálták, de négyezer feletti úthibával dobogós még Kőbánya és mintegy 3150 burkolati hibával a XV. kerület is.
  • A legkevesebb burkolati sérülés a kisebb területű belső városrészekben, Erzsébetvárosban (229), az I. kerületben (327), valamint a Belvárosban (338) keserítette az úthasználók életét.
  • Az úthibák átlagos mérete a XVIII. kerületben a legkisebb, mindössze 0,39 négyzetméter, míg az I. kerületben a legnagyobb: 1,59 négyzetméter.
  • A kijavított budapesti útburkolati hibák mérete átlagosan 0,84 négyzetméter.
  • Az autósok tavaly 384 úthiba okozta kár iránti igényt nyújtottak be a Budapest Közúthoz, az esetek 45 százalékában bizonyult jogszerűnek és megalapozottnak a kárigény.
  • Mintegy 20 millió forint kártérítést fizetett ki a társaság 2018-ban, jellemzően 25-125 ezer forint közötti összeget.
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×