INFORÁDIÓ
2023. február 2. csütörtök
Aida, Karolina

fürjes balázs

sportcsarnok

puskás ferenc stadion

world urban games

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára, a bírálóbizottság elnöke beszél a Budapest Déli Városkapu nemzetközi tervpályázat eredményhirdetésén a Budapesti Városháza dísztermében 2018. december 19-én. A Duna, a Rákóczi híd, a Könyves Kálmán körút, a Soroksári út és a Weiss Manfréd út által határolt, mintegy 135 hektáros területen 12 ezer egyetemi hallgatónak szánt diákváros, valamint nemzetközi rangadók megrendezésére alkalmas sportlétesítmények épülnek.

Fürjes Balázs: több helyszín is alkalmas lehet az új sportcsarnok felépítésére

Várhatóan másfél hónap múlva derül ki, hogy hol épül fel a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságra az új budapesti sportcsarnok - közölte a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár. Fürjes Balázs beszélt a Puskás Stadionról és a World Urban Gamesről is.

Még idén el kell kezdeni építeni a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságra tervezett új sportcsarnokot – mondta a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

Fürjes Balázs közölte:

még nincs meg a helyszín, várhatóan másfél hónap múlva derül ki, hogy hol épül fel a sportcsarnok.

A fővárosban több terület alkalmas arra, hogy felépüljön a multifunkcionális aréna, az fontos, hogy közlekedésileg jól elérhető legyen – tette hozzá.

Az államtitkár kifejtette, hogy az arénát a sport mellett sok más célra felhasználják majd, koncertek, kiállítások, konferenciák is lesznek benne.

Fürjes Balázs beszélt a Puskás Ferenc Stadionban zajló munkákról is.

„Tavaly év végén szerkezetkész lett a stadion. Most mindenkinek kellő alázattal és szorgalommal a munkára kell koncentrálnia. Tartjuk az ütemtervet, és jó reményünk van arra, hogy a megadott határidőre, november végére elkészüljön” - fejtette ki.

Az államtitkár elmondta: gőzerővel zajlik a kiépítés, lassan már szerelik a székeket, az épületrészek kialakítása folyik.

Fürjes Balázs azt is elmondta, hogy mire lehet számítani szeptember 13. és 15. között Budapesten a most bemutatkozó World Urban Games nevű viadalon.

„Olyan újgenerációs, látványos, izgalmas, dinamikus sportokat tartalmaz a program, amelyek különösen alkalmasak a fiatalok megszólítására, és amelyek közül több éremosztó esemény lesz az olimpián is” - emelte ki.

Fürjes Balázs hozzátette: a magyar fővárosban rendezett világesemények hatására nőhet Budapest turisztikai vonzereje.

Nyitókép: MTI

Kapcsolódó hang

Fürjes Balázs 1.
 
Fürjes Balázs 2.
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018