eur:
394.37
usd:
371.57
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
A Ferencvárosi Parkolási Kft. munkatársa egy parkolóóra ellenőrző szalagját veszi ki a főváros IX. kerületében 2013. augusztus 21-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Ömlenek a megkeresések a békéltető testülethez

Az utazással, a postával, a parkolással és az internetes vásárlással kapcsolatban érkezett a legtöbb panasz 2018-ban a Budapesti Békéltető Testülethez - mondta el az InfoRádióban Baranovszky György elnök.

A Budapesti Békéltető Testületnél 2018-ban a leggyakoribbak a kereskedelmi jellegű ügyek voltak: hibás teljesítés, szavatosság, jótállás, hírközlés, elektronikus vásárlás, utazási ügyek, építőipari ügyek jelentek meg a testület előtt - mondta el az InfoRádióban a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő testület elnöke.

"Rengeteg ügy van, és ez változás az előző évekhez képest. Sokan már csak azért is a testülethez fordultak, hogy tanácsot kérjenek, és nem csak a fogyasztók, hanem a vállalkozók is" - tette hozzá Baranovszky György.

Azt is lehet látni, hogy mivel a Budapesti Békéltető Testület látja el kizárólagos illetékességgel a határon átnyúló elektronikus vásárlással kapcsolatos panaszokat, itt is jelentős növekedés volt a 2017-es évhez képest.

"Az internetes vásárlással kapcsolatban nagyon sok a kérdés:

mit kell csinálni a fogyasztónak, ha nem érkezik meg időben a termék, hova kell fordulni, milyen kötelezettségei vannak a vállalkozásnak, milyen szavatossági joga van a fogyasztónak, mikor kérheti azt, hogy egy hibás árut már ne cseréljenek ki, mikor köteles visszaadni a vállalkozás a vételárat" - sorolta Baranovszky. Hozzátette,

parkolási ügyekben is sokan érdeklődnek, hogy van-e mód méltányosság igénylésére a társaságoknál.

Az építőipart és a használt autókat érintően is sok megkeresés érkezett a jótállással kapcsolatban.

Hogy tudatosabbak, tájékozottabbak lettünk-e az elmúlt években, arra Baranovszky György azt felelte, tudatosabbak lettek az emberek abban az értelemben, hogy már tudják, a békéltető testülethez lehet fordulni ilyen ügyekkel. Tudják azt, hogy mit tud a hatóság, az interneten keresztül pedig sokan tájékozódnak a jótállási lehetőségekről is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×