eur:
395.67
usd:
366.68
bux:
65714.75
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Schiffer András, az LMP társelnöke, a párt távozó frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Parlamentben 2016. június 13-án. Parlamenti munkája lezárásakor sikerélménynek tartja Schiffer azon általa kezdeményezett határozati javaslat elfogadását, amely alapján Magyarország nem fogadja el, hogy az egyes szabadkereskedelmi egyezmények a nemzeti parlamentek beleegyezése nélkül akár ideiglenesen is hatályba lépjenek.
Nyitókép: Kovács Tamás

Schiffer András elárulta, visszatér-e az országos politikába

Egy lapinterjúban arról is beszélt, hogyan áll a 2016-ban bejelentett szellemi erőtér szervezésével.

Pénz hiányában lassan, apró léptekkel halad a Magyar Nemzetnek interjút adó Schiffer András a 2016-os politikai kiszállásakor bejelentett "szellemi erőtér" megteremtésével. Könyvet írt - minden példány elfogyott -, kört és szabadegyetemet szervezett.

Bár korábban valóban nem zárta ki, hogy 2022-ben indul vagy szerepet vállal az új ciklusban, "a pártpolitikai dinamikákat látva"

esze ágában sincs ilyen szerepet vállalni a közeljövőben.

"Úgy érzem, jelenleg nincs helyem a küzdőtéren" - fogalmazott, hozzátéve, a párt, amiből kiszállt, az LMP továbbra is szervezeti problémákkal küzd, ugyanazokkal, mint amikor még részese volt.

A Jobbik-LMP közeledésről szólva elmondta, parlamenti képviselőként is azt tartotta, hogy

"egy nem rasszista nemzeti radikális és egy globalizációkritikus párt találhat érintkezési felületeket".

A "néppártosodó" Jobbik és a baloldal közeledéséről úgy véli, "tisztán elméletileg elképzelhető a jelenlegi helyzetben olyan ellenzéki stratégia, hogy egy túlhatalommal rendelkező, autokratikus rendszert építő kormánypárttal szemben a legkülönfélébb ellenzéki pártok közösen kampányolnak és indulnak, miközben felmutatják a nézetkülönbségeket is". Ám szerinte nem abba az irányba mennek a dolgok, hogy a saját identitásukat megtartva közösen készülnek legyőzni a Fideszt, hanem gyakorlatilag az O1G-re redukálják az identitásukat, feladják a saját küldetésüket.

Jóslata szerint

"2022-ben minden mostani fogadkozás ellenére az ellenzéki pártok egy liberális szósszal leöntött közös listában fognak felolvadni a Fidesz–KDNP-vel szemben".

Szerinte Magyarország válságról válságra evickélhet, ami "egy újabb autokratikus rendszer kiépülésének melegágya lehet", de függetlenül Orbán Viktor személyétől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×