INFORÁDIÓ 
2019. október 15. kedd
Teréz

időjárás

riasztás

ónos eső

havazás

Budapest, 2017. február 1. A Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézmény munkatársai a lezárt Normafánál 2017. február 1-jén. A Normafa területének lezárását a rendkívüli időjárási viszonyokkal, a leszakadt kisebb faágakkal és a rossz látási viszonyokkal indokolták. MTI Fotó: Marjai János

Budapesten és a főváros környékén a legrosszabb a helyzet

Infostart

A középső országrészben fagyott eső, ónos eső várható - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő hajnali figyelmeztetésében.

Az éjszaka folyamán egy intenzívebb csapadékzóna érte el térségünket. Ebből a Dunántúl délnyugati felén eleinte többnyire eső lesz a jellemző csapadékforma, a középső országrészben viszont fagyott eső, ónos eső várható (a Börzsönyben azonban havazással kezd, ott a magasabb részeken várhatóan nem lesz folyékony halmazállapot).

Kiemelten a reggeli órákban lehet, nagyobb mennyiségű ónos eső: Komárom, Fejér, Pest megyékben (valamint Veszprém és Nógrád egyes részein). Délelőtt északnyugat felől egyre inkább havas esőre, hóra vált a csapadék formája.

A dunántúli hegyekben kb. 5 cm-t elérő friss hóréteg várható, míg a Vértes-Cserhát tengelyben 5-15 cm tapadó hó is hullhat. Néhány cm-es olvadó hólepel szinte bárhol kialakulhat az ország területén, legkisebb eséllyel a délkeleti határvidék közelében - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Nyitókép: Az ónos eső miatt lezárt Normafánál 2017. február 1-jén. MTI Fotó: Marjai János
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018