eur:
394.31
usd:
369.55
bux:
65208.27
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Veol.hu

Káosz az utakon: az ónos eső és a hó miatt sok a baleset

A Dunántúl nagy részén vegyes halmazállapotú csapadékra készüljenek. Fejér és Veszprém megyében jelenleg is havazik, emiatt télies útviszonyok nehezítik a közlekedést - közölte az Útinform. Sok a baleset, és az előrejelzések szerint még nincs vége a fagyos égi áldásnak.

Fejér megyében a 81-es főúton, Székesfehérvár határában a Halastónál árokba hajtott egy fát szállító kamion. Az 5-ös km-nél a fél útpályát lezárták.

Ugyancsak a 81-esen, Mór környékén a bodajki bekötőútnál egy kisbusz hajtott az út menti árokba. Korlátozásra készüljenek!

A Zámoly és Székesfehérvár közötti úton több kamion is elakadt, a műszaki mentések idejére korlátozásra kell számítani!

A 31-es főúton, Budapest és Maglód között korábban egy rendőrautó teherautóval karambolozott. A 26-os km-nél a fél útpályát lezárták.

Pest megyében a Perbál és Pilisjászfalu közötti úton az emelkedőkön a kamionok nehezen tudnak csak felhajtani, az okozza a lassulást.

A 8-as főúton, Herend és Városlőd között korábban árokba hajtott egy kamion a 73-as km-nél. A járműszerelvény műszaki mentését végzik, most újra teljes útzár mellett dolgoznak, a járműveket megállították. Torlódásra készüljenek mindkét irányból, akár Városlőd, vagy Herend felől is.

Ráadásul Ajkánál, az Úrkút felé vezető úton a 6-os km közelében felborult teherautó, melynek rakománya az úttestre borult. Így ott is teljes útzár van érvényben.

Ugyancsak a 8-as főúton, Öskü és Várpalota között lesodródott az útról egy személyautó. A 34-es km-nél a fél útpályát lezárták.

Riasztás az időjárás miatt

Mint arról az Infostart is beszámolt, az éjszaka folyamán egy intenzívebb csapadékzóna érte el térségünket.

A legfrissebb előrejelzések szerint a délelőtti óráktól a vegyes halmazállapotú (ónos eső, fagyott eső) csapadékot egyre nagyobb területen havazás, havas eső váltja fel a Dunántúlon és a középső országrészben, ezzel együtt északnyugat felől fokozatosan egyre nagyobb területen megszűnik a kiterjedt, intenzív csapadék.

Előreláthatólag Nógrád megye térségében, illetve a Börzsöny, Visegrádi, Budai hegység térségében 5 cm körüli tapadó hullhat ma délig, délutánig. Az Északi-középhegység térségében helyenként 2 cm hó hullhat, illetve elsősorban Pest megyében síkvidéken időszakosan megmaradó hóréteg kialakulhat, a Tiszántúlon az esőt ma éjféltől helyenként időszakos havazás, havas eső válthatja fel.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×