INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

digitális iskola

tanoda program

lego

programozás

digitalizáció

Még több iskola lehet digitális

Még több iskola lehet digitális

Infostart / MTI

A Tanoda program, a Nemzeti Köznevelési Portál és a Lego Education program bevonásával bővül a Vodafone Magyarország Alapítvány Digitális iskola programja.

Három éve indította el a Vodafone Magyarország Alapítvány a Digitális iskola programot, az idei tanévben pedig szeretnék bővíteni a részt vevők körét, valamint mélyíteni a diákok és tanárok tudását. Ennek érdekében három partnert vontak be a munkába - mondta Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország Zrt. vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

A - több mint 1500 iskola által használt, mintegy 40 ezer feladatgyűjteményt tartalmazó - Nemzeti Köznevelési Portállal együttműködve céljuk, hogy a digitális kompetenciafejlesztés a mindennapi oktatás részévé váljon. A tanoda program célja hasonló a digitális iskola programhoz, mivel mindkettő a felzárkóztatásért működik.

Az összefogás részeként elsősorban hátrányos helyzetű térségekben működő tanodáknak osztanak ki 2019-ben 100 tabletet és internetkapcsolatot is biztosítanak hozzájuk.

A Lego Education programmal együttműködve pedig azt szeretnék megmutatni, hogy a programozás és a kódolás szinte játék, egyszerre fejleszthető vele a kompetencia és a kreativitás, amelyeknek nagy hasznát veszik majd a gyerekek a munkaerőpiacon.

Az együttműködés keretében öt iskola kap Lego robot készletet.

Állami támogatás a tanodáknak

Vannak olyan társadalmi ügyek, amelyek nemcsak a kormány vagy a versenyszféra magánügyei, hanem közös ügyek, ilyen például a digitalizáció - hangoztatta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára. A kormány 2016-ban fogadta el a digitális oktatási stratégiát, amellyel elismerték, hogy a 21. századi siker egyik kulcsa a digitális készség és tudás elsajátítása - emlékeztetett az államtitkár.

A tanoda hálózatról Fülöp Attila elmondta: a nehéz szociális helyzetben lévő, hátrányos helyzetű, sok esetben cigány gyerekeket délutáni foglalkoztatás keretében magára a tanulásra tanítják, és igyekeznek minél több segítséget adni nekik az önálló boldoguláshoz.

Jelenleg 280 tanodában nyolcezer gyereket érnek el országszerte, jövőre pedig első alkalommal költségvetési támogatásban is részesülnek a tanodák, 2,5 milliárd forint állami forrás jut majd rájuk - közölte Fülöp Attila.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Fülöp Attila az InfoRádióban
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018