eur:
394.92
usd:
363.4
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József

Megkezdődött az idei nyugdíjprémiumok kifizetése - a nap hírei

Megkezdődött az idei nyugdíjprémiumok kifizetése. Már több mint félmilliárd egészségügyi adat került fel az elektronikus egészségügyi szolgáltatási térbe. Távozik a bajor Keresztényszociális Unió elnöki tisztségéből Horst Seehofer. A nap legfontosabb hírei november 12-én.

Megkezdődött az idei nyugdíjprémiumok kifizetése, a bankszámlákra már megérkezett az összeg. A postai kézbesítés csütörtökön kezdődik, és folyamatos lesz a hónap végéig. Novák Katalin családügyi államtitkár hangsúlyozta: mindenki, aki nyugdíjat vagy nyugdíjszerű ellátást kap, részesül az átlagosan 18 ezer forintos nyugdíjprémiumban, így ez 2,5 millió embert érint.

Több mint félmilliárd egészségügyi adat került fel az elektronikus egészségügyi szolgáltatási térbe az indulás óta eltelt egy évben. Szabó Bálint, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főosztályvezetője szerint ennek köszönhetően biztonságosabbá vált a betegek kezelése.

Minél több budapestit akarnak megszólítani a főpolgármester-jelölti előválasztással a szocialisták - jelentette ki az MSZP választmányának elnöke. Hiller István az InfoRádió Aréna című műsorában azt hangsúlyozta, hogy a cél nem a pártok versengése. A szocialista politikus beszélt arról is, hogy az európai parlamenti választások kampányában az MSZP elsősorban a szociális Európáról akar beszélni.

Az Európai Unió és Oroszország közötti gazdasági együttműködés helyre állítását szorgalmazta a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter a Világgazdasági Fórum Globális Jövő Tanácsa idei éves üléséről nyilatkozva arról beszélt: Európának az lenne a gazdasági érdeke, ha újra tudná építeni az eurázsiai, vagyis alapvetően az Oroszországgal való gazdasági együttműködését.

A ma oktatása a jövő versenyképessége is - fogalmazott az Európai Bizottság oktatásért is felelős tagja egy budapesti szakmai konferencián.Navracsics Tibor kijelentette: a munkaerőpiac strukturálisan átalakult, a gazdaság egyre rugalmasabbá válik, új szakmák jelennek meg, amelyek új készségeket követelnek.

A belföldi élelmiszer kereslet élénkítésére készül cselekvési terv az agrártárcánál. Nagy István miniszter egy szakmai konferencián elmondta, hogy a kormány stratégiai ágazatnak tartja az élelmiszeripart, amelynek komplex fejlesztésére 300 milliárd forintot biztosít.

Az ország több településén továbbra is kifogásolt a levegőminőség. A Tisztifőorvos Facebook-oldalának beszámolója szerint már sehol sem számít egészségtelennek a levegő. De a magas szálló por koncentráció miatt Budapesten és 14 további városban továbbra is kifogásolt a levegő minősége.

Bejelentette távozását a bajor Keresztényszociális Unió elnöki tisztségéből Horst Seehofer, aki szövetségi belügyminiszteri tisztségét továbbra is megtartja. A párt élén legesélyesebb utódként az 51 éves Markus Söder bajor miniszterelnököt tartják számon.

Kaliforniában 31-re nőtt az erdőtüzek halálos áldozatainak száma, az eltűnteké pedig meghaladja a 200-at. Összesen 150 ezer embernek kellett elhagynia otthonát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 06:51
×
×
×
×