eur:
392.93
usd:
362.29
bux:
65965.71
2024. február 29. csütörtök Elemér

Novák Katalin: komoly üzenet a csok bővítése

A gyermekvállalásnak és az építőiparnak is lendületet adott az otthonteremtési program - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az M1-en.

Novák Katalin azt mondta:

a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) 45 ezer gyermek vállalását segítette;

az otthonteremtési program bevezetése óta 90 ezer családot tudtak támogatni.

Az államtitkár kiemelte, nagyon nagy igény van arra, hogy segítsék a fiatalokat az első otthon megszerzésében, s ha bővül a család, segítsenek a továbblépésben. Ezért döntött a kormány a csok kibővítéséről.

A kormánydöntés értelmében a kétgyermekes családokra is kiterjesztik a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt, a háromgyermekeseknél pedig a kölcsönfelvétel lehetőségét 15 millió forintra emelik.

Novák Katalin elmondta, a csokhoz járó kamattámogatott hitelt 85 százalékban igénybe vették. Jelentős előrelépésnek nevezte a csok kibővítését. Úgy értékelt, az nemcsak a kétgyermekes, hanem azon egygyermekes családoknak is "komoly üzenet", akik további gyermeket terveznek.

Jelezte: a következő hónapokban a kormány olyan nemzeti konzultációt folytat, melynek fókuszában kifejezetten a családpolitika lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.29. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×