eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Új szivattyúkat telepítenek a paksi atomerőműben

Hármasra emelték szerdán a Duna alacsony vízállása miatt életbe lépett intézkedési terv fokozatát a paksi atomerőműben.

Az atomerőmű honlapján azt írták: a folyó az előre jelzetthez képest előbb éri el a rekord alacsony vízszintet Paksnál. Ezért a szakemberek már szerdán a késő délutáni órákban elrendelték a hármas fokozat életbe lépetését.

Ez azt jelenti, hogy az atomerőmű és a vízügyi igazgatóság szakemberei csütörtökön megkezdik a biztonsági rendszerek folyamatos hűtővíz-ellátásához szükséges, kisegítő szivattyúk telepítését.

Ezt a műveletet akkor is végrehajtják - ekkor már védelmi gyakorlattá minősítve -, ha a Duna vízszintje az előrejelzéseknek megfelelően pénteken visszaáll korábbi, a 2. fokozatot indokoló "kisvizes" szintre.

Hozzátették:

a 3. intézkedési fokozat az atomerőmű működését nem befolyásolja.

Az intézkedési terv első fokozatát a Duna Balti-tenger felett mért 85 méteres szintje elérésekor vezetik be, a második fokozat 84,5 méteres, a harmadik 84 méteres szint alatt lép életbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×