eur:
393.77
usd:
367.84
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Volner János, a Jobbik parlamenti frakcióvezetője felszólal pártja ünnepségén, amelyet az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulója alkalmából tartottak a Batthyány-örökmécsesnél 2018. március 15-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Volner János: Nem érzitek, mennyire gáz ez?

A közösségi oldalon esett egymásnak Sneider Tamás, a Jobbik elnöke és a párt frakciójából pénteken kizárt Volner János alelnök, aki továbbra is előrehozott tisztújítást sürget, és a minap a pártelnöki posztért is bejelentkezett.

Volner János, a Jobbik alelnöke pénteken beszélt az InfoRádiónak arról, hogy ha szükséges, átveszi a párt irányítását, és "a helyes útra tereli a Jobbikot", amely szerinte minden eddiginél erősebb szövetséget kíván kötni az önmagát alapító nyilatkozata szerint liberális, balközép pártként meghatározó LMP-vel. Volner János a párt legutóbbi elnökségi ülésére hivatkozott, amelyen szerinte

Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton egy szintlépésre tett kísérletet a Jobbik-LMP kapcsolatok rendkívül szorosra fűzésével,

amit Volner János ellenez, mert szerinte a balliberális pártként megismert LMP-vel a kibékíthetetlen ideológiai ellentétek miatt nem foghatnak össze. A politikus úgy látja, hogy a Jobbik rendkívül rossz állapotban van, a polgármesterek több mint fele a Mi Hazánk mozgalomba távozott, és az önkormányzati képviselők tetemes része szintén elhagyta a Jobbikot.

Volner János ezért a párt választókerületi elnökeinek és szervezőinek címzett levelében a Jobbik elnökségének feloszlatását és tisztújító kongresszus összehívását kezdeményezte. A levélre válaszul péntek este összehívták a Jobbik parlamenti képviselőcsoportjának rendkívüli ülését, amelyen kizárták a frakcióból Volner Jánost, és etikai vizsgálatot kezdeményeztek ellene.

Jakab Péter pártszóvivő szerint a kizárás oka, hogy szerintük Volner a Jobbik ellen van, és ezzel gyakorlatilag a Fideszt segíti. Jakab Péter csúsztatásnak, hazugságnak nevezte, hogy a Jobbik összefogásra készülne baloldali, balliberális pártokkal, mint mondta, a pártelnökség tagjaként Volner Jánosnak tudnia kell, hogy a Jobbik elutasít mindennemű összefogást, együttműködést az MSZP-vel, a DK-val, a Momentummal.

A frakcióülés után Volner János úgy nyilatkozott, hogy nem a Jobbikkal, hanem a párt vezetőségével van konfliktusa, és azzal a politikával, amelyet képviselnek. Bejelentette, hogy továbbra is a párt tagja kíván maradni. Megismételte azt is, hogy előrehozott tisztújítást szeretne elérni.

Sneider Tamás: János! Miért hazudsz ilyen gátlástalanul?

Volner János állításaira nyílt levélben reagált Sneider Tamás, a párt elnöke is. A közösségi oldalán nyilvánosságra hozott levélben szintén hazugsággal vádolja meg Volnert, aki szerinte "pontosan úgy játssza a skizofrén tudatlant”, mint tette azt már az elmúlt hónapokban, amikor egy-egy lépéséért számon kérték.

Ki kell mondanunk a tényt: nem mond igazat. Állításaival ellentétben, nem azért lett kizárva, mert tisztújítást szeretett volna, hanem azért, mert a Jobbik rombolását igyekezett egyre hatékonyabb módon elérni, súlyos etikai vétségek kimerítésével."

- írja Sneider Tamás, aki a vétségek között említi, hogy Volner János "sem a pártkongresszuson, sem az országos választmányi üléseken nem jelent meg (...), ezért nehéz elhinni, hogy ő egy alapszabály biztosította keretek közötti tisztújítást szeretett volna elérni."

Mint írja, Volner János az egy héttel ezelőtti kongresszusra sem jött el, ami Sneider Tamás szerint már csak azért is furcsa, mert ő maga kérte, hogy felszólalhasson és kifejthesse politikai álláspontját a küldöttek előtt.

„János! Miért hazudsz ilyen gátlástalanul a képviselőtársaid szemébe!? Ki kérte és mit adott neked ezért cserébe…!?”

- teszi fel a kérdést posztjában Sneider Tamás, aki üzent Apáti Istvánnak és Fülöp Eriknek is, akik Volner János kizárása miatt jelezték kilépési szándékukat a frakcióból. Sneider Tamás azt írja: Adjátok vissza a mandátumaitokat annak a közösségnek, amelytől kaptátok!

Erre szombaton reagált a Facebookon Volner János, közölve, hogy nem adja vissza országgyűlési képviselői mandátumát, és a kevéssel később kilépését bejelentő Apáti István és Fülöp Erik sem. Mint Volner fogalmaz, ezt mindhármuk nevében írta.

Volner János: Nem érzitek mennyire gáz ez?

Volner János szintén a Facebookon reagált Sneider Tamás szerinte mocskolódó bejegyzésére.

"Azt állítod, gátlástalanul hazudok, amikor a szabadkőműves-spekuláns Soros György hálózatával fenntartott kapcsolataitokról beszélek? De hiszen ez a valóság!

Volner János név szerint említi Teplán Istvánt, mint "a Soros-féle CEU alapítóját", Meszerics Tamás LMP-s EP-képviselőt, "a Soros-féle CEU programkoordinátorát, nem mellesleg volt SZDSZ-est" valamint Monika Ladmanovot, a Prágai Soros Alapítvány munkatársát, akit genderjogi aktivistaként, egy migránsokat segítő alapítvány munkatársaként, a melegfelvonulás lelkes reklámozójaként aposztrofál Volner János.

"Ezeket a Soros-embereket talán a legyek hordták össze? Nem érzitek, mennyire gáz ez?

Volner János bizonyítékként egy fotót említ, amely a Jobbik szeptember 29-én megtartott kongresszusán készült, és amelyen Teplán István "elit helyen, közvetlenül mögöttetek ül, Gyöngyösi Márton külügyes kollégáival. Akkor ki is hazudik itt?"

Volner János ezután megismétli javaslatát, hogy a Jobbik alapszabályában meglévő lehetőség szerint tartsanak rendkívüli tisztújítást, mert mint írja, "a Jobbikot a magát liberális, balközép pártként meghatározó, önmagát felszámoló LMP-vel és a már említett Soros-emberekkel" tönkre fogják tenni.

A Jobbik szerint rendcsinálás zajlik a pártban

A párt elnöksége vasárnap visszahívta Jámbor Márk regionális igazgatót és etikai eljárás indított a szekszárdi elnök ellen, mert nyilvánosságra hozott egy belső körlevelet. A Jobbik "Rendcsinálás" című közleménye szerint ezzel károkat okozott a jobbikos közösségnek és "nagy örömöt a fideszes propagandagépezetnek".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×