eur:
393.9
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Dúró Dóra elnökhelyettes beszédet mond a bejegyzés alatt álló Mi Hazánk Mozgalom rendezvényén a Városligetben 2018. augusztus 20-án.
Nyitókép: Illyés Tibor

Elindul a választásokon a Mi Hazánk Mozgalom

Párttá alakult a Jobbikból kivált tömörülés, amelybe Dúró Dóra elnökhelyettes szerint már kétezren kérték a felvételüket.

„Megtörtént a bírósági bejegyzés, jogerős most már a döntés, így egy újabb párttal gazdagodott a magyar közélet” – mondta az InfoRádiónak Dúró Dóra. Bár még nem indulhatott meg hivatalosan a tagfelvétel, hiszen a párttá alakulás még friss, de már kétezren jelentkeztek tagnak, és több száz szimpatizáns jelezte, hogy segíteni a politikai formációt – tette hozzá az elnökhelyettes.

Jobbikos szervezetek is csatlakoztak a kezdeményezéshez, sőt, a Jobbik eddig több mint száz önkormányzati képviselőt vesztett el.

Dúró Dóra szerint úgy alkották meg a Mi Hazánk Mozgalom programját, hogy az minden magyar embert képviseljen, de a korábbi politikai értékeket nem tagadják meg. A radikalizmus számukra a tematizálással történő tabudöntögetést jelenti,

„legyen szó az európai uniós tagságunkról, a halálbüntetés kérdéséről vagy a magyar-cigány-együttélés okozta feszültségről”.

Az új párt elnökhelyettese úgy látja, hogy korábban a Jobbik is képviselte ezeket az ügyeket, és a Mi Hazánk Mozgalom arra az útra szeretne visszatérni, amit szerinte a Sneider Tamás vezette formáció az utóbbi időben elhagyott.

Dúró Dóra úgy látja, hogy az utcai megmozdulások mellett – kabinetekben folyó – szakmai munkára is szükség van. „Hogy egy párt alternatívát tudjon felmutatni akár a mostani ellenzékkel, akár a mostani kormánypártokkal szemben, szükség van arra, hogy egy kidolgozott és hiteles szakmai programja legyen, másrészről pedig szükség van arra is, hogy az emberek között jelen legyen” – fogalmazott.

A Mi Hazánk Mozgalom megméretteti magát a jövő évi európai parlamenti és az önkormányzati választáson is. Dúró Dóra szerint, ha úgy mennek tovább a dolgok, ahogy az elmúlt két hónapban, akkor reális esély van rá, hogy előbbin mandátumot tudnak szerezni.

A politikus az április 8-i választásokról azt mondta, hogy az ellenzéki összefogás csődöt mondott, katasztrofális állapotban vannak a pártok, ezért szerinte a Mi Hazánk Mozgalomnak nincs helye az együttműködésben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×