eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Újabb politikus lép ki a Jobbikból

Ezúttal a párt külügyi kabinetjének alelnöke, a párt 2014-es EP-képviselőjelöltje, Sipos László hagyja ott a Jobbikot.

A politikus szerdán éjfél előtt egy perccel levelet írt a Jobbiknak, amelyben az elnökség lemondását és elszámoltatását, illetve a Jobbik teljes felülvizsgálatát javasolta. Nem kapott rá választ, ezért távozik a pártból.

Sipos László az InfoRádiónak elmondta, hogy a levelet elküldte a Jobbik vezetőségének, megyei és választókerületi elnökeinek. A levél nem a nyilvánosság számára készült, de

"az utóbbi időkben levelektől hangfelvételeken át dokumentumokig minden kiszivárog. Ez egy nagyon sajnálatos helyzet, de ez van"

- fogalmazott a politikus.

Arra a kérdésre, hogy ő is úgy gondolja-e, mint Volner János, hogy a párt balra tolódik, Sipos László azt mondta, szerinte nem ideológiai ellentétek kerültek felszínre a pártban, ez már rég nem arról szól, hogy milyen világnézetű, pártállású emberekkel állnak vagy nem állnak szóba. A politikus szerint sokkal inkább szervezeti válságról van szó, ami régen kezdődött. Egy szervezeti kultúra, a közösségi erő szakad meg, ami Sipos László szerint közös felelősség.

Ennek a következménye a politikus szerint az, hogy világnézeti vagy éppen stratégiai kérdésekben sincs egyezés, kommunikációs hibákat követnek el, nem tudják egymással megbeszélni a nézetkülönbségeket.

Sipos László nem kapott választ a levelére, ezért úgy érzi, hogy el kell hagynia a Jobbikot. A poliitkus arra a kérdésre nem válaszolt, hogy belép-e a Jobbikból kivált és nemrég párttá alakult Mi Hazánk Mozgalomba. Mint mondta, el kell gondolkodnia azon, hogy a közéletben folytatja-e a munkát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×