eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Felfüggesztették Volner János párttagságát

A politikust pénteken zárta ki a Jobbik frakciója, a párt alelnöke ellen etikai vizsgálat is indult.

A péntek éjszakai elnökségi döntés után szombaton kezdett vizsgálatot Volner János ellen az Etikai Bizottság, ennek idejére felfüggesztették a képviselő párttagságát - mondta a hvg.hu-nak Szabó Gábor pártigazgató. Azt nem tudni, hogy meddig tart az eljárás.

Volner János alelnököt pénteken azután zárták ki a képviselőcsoportból, hogy egy (kiszivárgott, a Figyelőben megjelent) körlevélben rendkívüli tisztújítást kezdeményezett, tiltakozva az ellen, hogy a párt vezetése az LMP-vel akar összefogni. Ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy akár a pártelnökséget is átvenné.

Távozott a frakcióból Fülöp Erik és Apáti István (alelnök) is, előbbi a pártból is kilép. Volner jelezte, a mandátumát mindenképp megtartja. Az elmúlt napokban egymást hazugozva üzengetett egymásnak Volner János és a párt vezetése.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×