eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Összeroncsolódott emeletes autóbusz a Ferihegyi repülőtérre vezető úton 2018. május 29-re virradó éjjel, miután a külföldi rendszámú jármű a Felsőcsatári úti aluljáró előtti magasságkorlátozó kapunak rohant. Az elsődleges információk szerint a balesetben többen megsérültek. A munkálatok idejére a gyorsforgalmi út érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.
Nyitókép: Mihádák Zoltán

Eltűnt a gyilkos magasságkorlátozó a ferihegyi gyorsforgalmi útról

Leszerelték a ferihegyi gyorsforgalmi úton lévő magasságkorlátozó kaput. A vasszerkezetnél korábban több súlyos baleset történt.

Legutóbb májusban tarolta le egy emeletes busz tetejét a ferihegyi gyorsforgalmi úton felállított magasságkorlátozó, a balesetben 28 ember sérült meg. A vasszerkezet annyira merev volt, hogy a busz nem szorult be alá, hanem gyakorlatilag az egész tetejét levágta. 2006-ban ugyanitt volt egy hasonló baleset: akkor is egy turistabusz száguldott át a magasságkorlátozó alatt: a tragédiában ketten vesztették életüket.

Az ATV Híradójának felvételein azt látni, hogy az illetékes hatóságok leszerelték a kaput, így több balesetet már nem okozhat. A megengedettnél magasabb járművek sofőrjeit mostantól egy információs tábla figyelmezteti arra, hogy térjenek le az útról.

Az új rendszer lényege, hogy egy elektromos szenzor méri be a járművek magasságát több száz méterrel a felüljáró előtt. Ha a megengedettnél magasabb egy jármű, akkor ezen az elektromos táblán villog a figyelmeztetés, hogy hajtson le a gyorsforgalmi útról.

Budapesten azonban még mindig számos helyen vannak felállítva a magasságkorlátozó kapuk, így sok évbe telhet, mire az összeset korszerűsítik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×