eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

400 ezer különleges Tokaji fekszik egy pincében – lapszemle

A Népszava a főváros és agglomerációja kapcsolatáról ír. Akár 1500 szurkoló is elkíséri a magyar labdarúgó válogatottat külföldi szerepléseire – írja a Világgazdaság. A Magyar Idők szerint magyar áldozata is van egy újonnan felbukkant csalóhálózatnak. Decemberben ezer milliárd forint feletti lakossági költésre számítanak a kereskedők – közölte a Magyar Idők. Az agrárszektor.hu egy különleges magyar vállalkozásról számol be. Különleges tokajibor-gyűjtemény található egy pince mélyén – írja a Népszava.

A Népszava arról ír, hogy bár a magyarországi lakosság közel 28 százaléka él Budapesten és a városhoz szorosan kötődő településgyűrűben, a szakértők szerint hiányoznak a napi együttműködés intézményes fórumai a települések között, a kormány eltörölte az egyeztető fórumokat. A tapasztalat eközben az, hogy a drága budapesti lakásárak miatt ismét megindult egy agglomercióba költözési hullám.

A Világgazdaság összeállításából kiderül: nagyjából 500-600, de akár 1500 szurkoló is elkíséri a magyar labdarúgó válogatottat külföldi szerepléseire. A lapnak nyilatkozó sportközgazdász szerint 70-80 százalékuk egyénileg szervezi meg utazását. Szabados Gábor azt mondja: a sportturizmus egyre kevésbé megfizethetetlen szórakozás.

A Magyar Idők cikke szerint már magyar áldozata is van azoknak a nemzetközi csalóknak, akik magukat amerikai katonáknak kiadva ismerkednek az interneten. A bizalom elnyerése után az összeköltözés reményét táplálva azt írják: csomagokban küldik személyes holmijaikat, ám a szintén általuk megszemélyesített csomagküldőnél az úgymond határon elakadó szállítmányért egyre több pénzt kérnek áldozataiktól. Egy másik módszerrel az állítólagos leszereléshez kérnek anyagi segítséget a csalók.

A Magyar Idők cikke szerint decemberben ezer milliárd forint feletti lakossági költésre számítanak a kereskedők Magyarországon. A kiskereskedelem éves szinten hat százalék körüli éves növekedést vár. Az online térben már ebben a hónapban megjelenik a karácsonyi kínálat, a boltokban ez novemberre várható.

Az agrárszektor.hu arról ír, hogy egy magyar orchiedagyűjtő és agrármérnök 10 éve úgy döntött: maga is piacra fogja termelni az igényes virágot. A 2200 hektáros üzemet energiafarmnak formálta, ahol elegendő felesleges hő keletkezik az orchideatermesztéshez. A 3 és fél hektárnyi virágültetvény így télen-nyáron 26 fokos hőmérsékletben lehet. A beruházás költsége a duplája annak, mintha paradicsomot termesztetnének.

A Népszava összeállításából kiderül: van Magyarországon egy pince, mely egy közel 400 ezer palackos muzeális tokajibor-gyűjteményt rejt, ám senki sem tudja: mi van pontosan a palackokban. Vélhetően több tízezer palack már megromlott, a legtöbb üvegen pedig nincs címke, a nyolcvanas években újra palackozták őket, ekkor egyforma külsőt kaptak. A borokat várhatóan bevizsgálják, palackját a szakértő szerint 80 ezer forintért.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×