eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) munkatársai szemétszállító járműbe - kukásautóba - rakják, majd elszállítják a főváros XII. kerületének egyik mellékutcájából a lakosság által előző nap a járdára kitett, majd guberálók által időközben jócskán széttúrt lomot. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Jászai Csaba

Az elbocsátások után emberhiánnyal küszködik a közterület-fenntartó

Hulladékrakodót, utcaseprőt, kukásautó-sofőrt, esztergályost, villanyszerelőt és hulladékválogatót keres "álommunkára" csábító álláshirdetéseiben a közterület-fenntartó.

A közelmúltban racionalizálás miatt létszámleépítés volt az FKF-nél, mára viszont "kiemelkedő jövedelem" igéretével csábítja a munkaerőt a Fővárosi Közterület-fenntartó - figyelt fel rá a Napi.hu.

Az igen kevés konkrétumot tartalmazó, hangzatos álláshirdetés része

az "évente fejlesztett munkabér", a "bérpótlékok", a "jutalmak", a "cafeteria-juttatás", a "kedvezményes üdülés" és a talán legmegfoghatóbb ingyenes fogászat ígérete.

Jelenleg hulladékrakodót, utcaseprőt, kukásautó-sofőrt, esztergályost, villanyszerelőt és hulladékválogatót keresnek a fővárosi cégénél.

Az FKF beszámolójában tavaly mintegy 2300-an dolgoztak a vállalatnál, ami több száz fős hiányt jelent, elsősorban a "fizikai állományban". Érdekes, hogy a létszámcsökkentést kevéssel az után rendelték el, hogy 2011-ben alig többen, 2600-an dolgoztak a társaságnál. A cég, mint a Napi.hu írja, Budapesten kívül Szentendrét, Dunakeszit, Gödöt, Pomázt, Leányfalut, Dunabogdányt és Tahitótfalut is kiszolgálja, részben alvállalkozó bevonására kényszerülve.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×