A konferencia egyik célja, hogy elérjék, minél több magyar alapanyag kerüljön az éttermekbe – mondta az InfoRádiónak Ruprecht László. A Stílusos Vidéki Éttermiség elnöke hozzátette: normál gasztrokultúrájú országokban alapvető, hogy a helyi termelőkre épül a regionális konyha, ezért a csúcséttermek is így működnek. Magyarországon fordítva épült fel a folyamat: miután
a magas gasztronómia igényelte a helyi termelők alapanyagait, a kisebb éttermek is követni kezdték példájukat.
A Stílusos Vidéki Éttermiség a Magyar Turisztikai Ügynökséggel és a Magyar Konyhával közösen – a termelés tervezhetősége érdekében – virtuális piac kialakításán dolgozik. A termelők a felületen keresztül jelezhetik, hogy milyen termékeik vannak, melyeket a séfek lefoglalhatnak. A kezdeményezés azt a problémát igyekszik megoldani, hogy a termelők nem tudják, hogy miből mekkora mennyiséget kell előállítaniuk, továbbá az éttermek kínálatának, étlapjának kialakításában is segíthet.
Ruprecht László szerint a Földművelésügyi Minisztériummal és az Agrármarketing Centrummal párbeszéd indult el a kisebb családi gazdaságok támogatása érdekében.