eur:
394.01
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Jobbik: Magyarország csatlakozzon az uniós ügyészséghez

Az Jobbik országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezi Magyarország csatlakozását az európai ügyészséghez, mivel szerintük az Orbán-kormány korrupciója veszélyezteti az uniós forrásokat.

Bana Tibor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Magyarország már jövőre komoly pénzmegvonásokkal szembesülhet, a következő költségvetési ciklusban pedig a jogállamisági mechanizmus bevezetésével újabb nagy összegű uniós forrásoktól eshet el az ország.

Ennek a magyar kis- és középvállalkozások mellett az oktatás, az egészségügy és a szociális szféra láthatja legnagyobb kárát - sorolta, majd hozzátette, a megoldást az európai ügyészséghez történő csatlakozás jelentené, amelynek hatásköre kizárólag az uniós forrásokra terjedne ki.

Bana Tibor hangsúlyozta, utóbbi miatt "teljesen álságos" a magyar kormány azon álláspontja, amely szuverenitási kérdést csinál ebből.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×