eur:
389.35
usd:
362
bux:
68083.81
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Orbán Viktor miniszterelnök (j2) Sunyovszky Szilvia volt elnöki tanácsossal, a Polgári Hermina Alapítvány kuratóriumának elnökével beszélget a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre érkezve a kötcsei Dobozy kúriánál 2017. szeptember 2-án. Mellette Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (j).
Nyitókép: Varga György

Az idei második piknik Kötcsén: téma lesz a kultúra is

Röviddel a júniusi találkozó után, szombaton ismét polgári piknik lesz Kötcsén.

A hagyományosan zárt körű találkozón Orbán Viktor miniszterelnök a kormány és a kormányzó pártok képviselői, valamint az üzleti élet és a jobboldali értelmiség meghívottjai előtt tart távlatos helyzetértékelést Magyarországról, Európáról és a világpolitikai folyamatokról.

Legutóbb a választásokat követően, július 3-án rendeztek Kötcsén polgári pikniket, amikor a kormányfő egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy a 2019-es európai parlamenti választás az értékek és a kultúrák küzdelme lesz. A Magyarországra leselkedő legkomolyabb veszélynek pedig a politikus a migrációt nevezte.

A Magyar Idők korábban arról írt, hogy a szombati találkozó fő témái között szintén szerepel a május 26-ára tervezett európai parlamenti választás kampánya, emellett pedig kulturális kérdések lehetnek napirenden.

A lap pénteki cikke Balog Zoltánt idézi: a kereszténydemokrácia megújításáról is fogunk beszélni a hétvégén Kötcsén, mert azt látjuk, hogy ez az irányzat számos országban válságban van, folyamatosan veszít a vonzerejéből, miközben itthon épp az ellenkezője történik. A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke hozzátette: tovább szeretnék adni Európában mindazt, ami a kereszténydemokráciával kapcsolatban Magyarországon eredményként, vívmányként megjelenik.

A polgári pikniket 2004 óta a Balog Zoltán által vezetett Magyar Polgári Együttműködés Egyesület szervezi a kötcsei Dobozy-kúrián.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 16:15
×
×
×
×