eur:
394.56
usd:
369.66
bux:
65767.94
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Ismét elrendelte a másodfokú hőségriasztást az országos tisztifőorvos - a nap hírei

A családi otthonteremtési kedvezmény további egyszerűsítését és bővítését tervezi a kormány. Életbe léptette az Irán elleni szankciókat az Egyesült Államok, az Európai Unió pedig az úgynevezett blokkoló rendeletet élesítette.

Ismét elrendelte a másodfokú hőségriasztást szerdától péntek éjfélig az országos tisztifőorvos. Kovács Attila közölte, a napokig tartó meleg idő már az egészséges szervezetet is megterheli, ezért fokozottan oda kell figyelni a megfelelő folyadékfogyasztásra és öltözetre, és lehetőség szerint 11 és 15 óra között senki ne tartózkodjon a tűző napon.

A családi otthonteremtési kedvezmény további egyszerűsítését és bővítését tervezi a kormány, erre már javaslatok is vannak, de döntés legkorábban ősszel várható - mondta az InfoRádióban a családügyi államtitkár. Novák Katalin szólt arról is, hogy már a kormány előtt van egy javaslatcsomag az otthonteremtési program további bővítéséről. Hozzátette: bár a kormány döntött az új lakásokra vonatkozó 5 százalékos áfa kivezetéséről, de gondolkodik egy hasonló, a lakásvásárlóknak nyújtandó kedvezmény bevezetésén.

Kompromisszumos javaslatot tettek a kedvezményes lakás-áfa ügyében a pénzügyminiszternek az ingatlanfejlesztők. Azt javasolják, hogy 2019. december 31-ig a földhivatalba benyújtott szerződéseknél a vételár megfizetésétől függetlenül 5 százalék legyen az áfa.

Rendkívüli elnökségi ülést hív össze a Magyar Kórházszövetség, miután több egészségügyi intézménynél anarchikus állapotokat tárt fel az Állami Számvevőszék. Domokos László számvevőszéki elnök az InfoRádióban megerősítette: sok kórház és szakrendelő gazdálkodási nyilvántartása megbízhatatlan, ezért hamarosan rendszerszintű ellenőrzés-sorozat kezdődik a sürgősségi ellátásban.

Nyomozás indult a rákkeltő hatóanyagot tartalmazó vérnyomáscsökkentők ügyében. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet június végén függesztette fel 27 féle gyógyszer forgalmazását, mert az egyik kínai gyártó által előállított hatóanyag szennyezett volt. A rendőrség visszaélés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen nyomoz.

Csökkenhet a paksi atomerőmű által termelt villamos energia mennyisége, ha az elhúzódó forróság miatt emelkedik a Duna vízhőmérséklete - írja közleményében a Paksi Atomerőmű. A tájékoztatás szerint az nem merült fel, hogy leállítsák a reaktort.

Rekord magas utasforgalmat bonyolított a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér júliusban. Az utazók száma egy hónap alatt most először haladta meg a másfél milliót - közölte a Budapest Airport. A tavalyi év hasonló időszakához képest ez csaknem 14 százalékos forgalomnövekedés.

Törli pénteki belgiumi járatainak jelentős részét, köztük a budapestieket is a pilóták sztrájkja miatt a Ryanair. Ez mintegy 14 ezer utast érint. A dolgozók jobb munkakörülményeket követelnek.

Életbe léptette az Irán elleni szankciókat az Egyesült Államok, az Európai Unió pedig az úgynevezett blokkoló rendeletet élesítette. Utóbbi megtiltja az európai cégeknek, hogy eleget tegyenek az Irán elleni amerikai szankcióknak. Az Európai Bizottság kiemelte: mindent megtesz az érintett európai vállalatok védelmében.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×