eur:
393.86
usd:
369.45
bux:
65779.45
2024. április 23. kedd Béla
Lovász László, az MTA elnöke beszédet mond a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) 189. rendes közgyűlésének ülésén az MTA fővárosi székházában 2018. május 7-én.
Nyitókép: Soós Lajos

Összeül az MTA elnöksége, Palkovics Lászlót is várják

Rendkívüli ülést tart a Magyar Tudományos Akadémia elnöksége, amelynek témája a jövő évi költségvetési tervezetnek az intézményt érintő javaslata.

A Magyarországon létrehozandó egységes innovációs és tudománypolitikai stratégiával indokolta az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye, hogy az állami intézményeknél lévő, kutatásra fordítható, mintegy 70 milliárd forint előirányzását a jövőben a tárca koordinálja. Ide tartozik a felsőoktatási intézmények kutatás-fejlesztésre fordítható 29,1 milliárd forintos támogatása, az Országos Tudományos Kutatási Alapprogram 12,7 milliárd forintos teljes költségvetése és a Magyar Tudományos Akadémia kutatásra fordított 28,1 milliárd forintos költségkerete is.

Az Innovációs és technológiai Minisztérium ezzel a lépéssel a költségvetési forrásgazdálkodás széttagoltságát kívánja megszüntetni. Közleményükben hangsúlyozzák: az intézmények a továbbiakban is az eddigivel megegyező módon igényelhetnek támogatást különböző projektjeikre, de a prioritásokat a források minél hatékonyabb felhasználása érdekében az érintettek érdekeit szem előtt tartva, összehangoltan kell kijelölni.

A Magyar Tudományos Akadémia vezetése péntekre rendkívüli elnökségi ülést hívott össze, a minisztérium közleményében szereplő 28,1 milliárd forint ugyanis az MTA teljes éves költségvetésének nagyjából a felét jelentené. A rendkívüli elnökségi ülésre meghívták Palkovics László innovációs és technológiai minisztert is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×