eur:
395.65
usd:
372.03
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a 2.0 Mi vagyunk a többség - újabb tüntetés a demokráciáért! címmel meghirdetett demonstráción Budapesten, a Szabad sajtó útnál felállított színpadon 2018. április 21-én.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Márki-Zay Péter elmondta, lesz-e az ellenzék vezetője

Felszólalt ugyan a szombati kormányellenes tüntetésen a vásárhelyi polgármester, de semmilyen vezető szerepet nem tervez a megújuló ellenzéki mozgalomban.

„Szó sincs arról, hogy bármilyen vezető szerepet elvállaltam volna a szombati beszédemmel.

Ez a feladat több teljes embert kíván, nekik minden támogatást megadok, amit tudok. Én azonban Vásárhelyet irányítom” – mondta a Zoom.hu-nak Márki-Zay Péter azzal kapcsolatban, hogy egyedüli politikusként felszólalt szombaton a kormányellenes tüntetésen.

Hódmezővásárhely februárban megválasztott független polgármestere hozzátette, még nem tudja pontosan, hogy néz majd ki az ellenzéki összefogás, de egyre közelebbi, miután minden pártból vannak emberek, akik ezt támogatják. Ők elkötelezettek a rendszer megváltoztatásában – tette hozzá.

Mint mondta, egy olyan mozgalmat lát kialakulni, mely egy ernyőszervezetként működik majd. Ehhez olyanok is csatlakozhatnak, akik nem párttagok, de elkötelezettek az ellenzéki együttműködésben. Az ezt firtató kérdésünkre válaszolva elmondta,

a következő választásokra már ezzel a mozgalommal készülhetnének.

Nem gondolja, hogy bármikor is késő lenne egy ilyen lépés megtétele: szerinte akkor tudja túlélni ezt az időszakot a rendszernek nem behódoló polgármester, politikus, bíróság és még a sajtó is, ha összefognak.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×