INFORÁDIÓ
2022. november 29. kedd
Taksony

napinfó

országgyűlés

mszp

párbeszéd

tüntetés

demokrácia

lánchíd

városnéző busz

fővárosi közgyűlés

A demokráciáért és a sajtószabadságért tüntettek Budapesten - a nap hírei

Infostart / InfoRádió

Külön frakcióban, de szövetségben dolgozik az Országgyűlésben az MSZP és a Párbeszéd. A Lánchíd felújításáról, valamint a városnéző buszok üzemeltetéséről is tárgyalhat jövő héten a Fővárosi Közgyűlés.

A demokráciáért és a sajtószabadságért tüntettek a "Mi vagyunk a többség" Facebook-közösség szervezésében Budapesten. A múlt szombati tüntetés folytatásaként a részvevők a Szabad sajtó útra vonultak, ahol beszédek hangzottak el. (Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester gyakorlatilag programbeszédet mondott - tudósításunkat itt olvashatja).

Visszaküldte az Állami Számvevőszék a Jobbik, a DK és a Párbeszéd intézkedési tervét a gazdálkodásukban feltárt szabálytalanságok megszüntetésére. Az ÁSZ az LMP esetében kiegészítést kért. Az Együtt, az MSZP és a Liberálisok intézkedési tervét rendben találta a számvevőszék.

Külön frakciót alakít az MSZP és a Párbeszéd, és frakciószövetségként dolgozik az Országgyűlésben - jelentette be a két párt vezetője. Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke kijelentette, szeretnék fenntartani az együttműködést, egy szövetségben. A két frakció hétfőn együttes ülést tart, amelyen megköti a megállapodást.

A Jobbik minden, az országgyűlési választással kapcsolatos jogorvoslati lehetőséget kihasznál, emellett pedig országos népszavazást kezdeményez az arányos tájékoztatásért - közölte Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke. A Duna Médiaszolgáltató visszautasította a pártvezető vádjait.

A Lánchíd felújításáról, valamint a városnéző buszok üzemeltetéséről szóló koncessziós szerződésről is tárgyalhat szerdán a Fővárosi Közgyűlés. A képviselők dönthetnek a 3-as metróvonal felújításánál több állomás speciális akadálymentesítéséről. A jelenlegi terv a 20 állomás közül még csak 12 akadálymentesítését tartalmazza, de ezen felül további 6 állomás akadálymentesítése is megvalósulhat.

Továbbra is tünetmentes az a magyar kutató, aki múlt pénteken egy állatkísérlet alkalmával Ebola vírussal szennyezett tűvel szúrta meg magát. A karantént viszont még nem oldják fel, mert a lappangási idő 21 nap - mondta az M1-en Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa.

A vállalkozások versenyképességének javítását, a bérfelzárkóztatás folytatását sürgeti a Magyar Iparszövetség ügyvezető elnöke. Vadász György az érdekképviselet elnökségi ülése után a munkaadói közterhek további mérséklését is szükségesnek nevezte.

Felfüggeszti nukleáris kísérleteit, rakétatesztjeit és bezárja nukleáris kísérleti telepét Észak-Korea. Ezt Kim Dzsong Un, a kommumista ország vezetője jelentette be. Szöul, Washington, Tokió Peking és Brüsszel is üdvözölte az észak-koreai bejelentést.

Svédországban tart kihelyezett ülést az ENSZ Biztonsági Tanácsa a szíriai támadások után kialakult helyzetről. António Guterres, a világszervezet főtitkára azt mondta: megoldást kell találni a nemzetközi jog megsértésére, mert vegyi fegyverek bevetése háborús bűn. Közben sikerült mintát venniük a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet szakértőinek az április 7-i vélelmezett vegyifegyver-támadás helyszínén.

Javította Csehország államadós-besorolásának kilátását a Moody's. A felminősítés lehetőségéről szóló döntést a hitelminősítő elsősorban a közfinanszírozási adatok folyamatos javulásával, az alacsony adósságrátával indokolta.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018