eur:
393.76
usd:
365.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök és médiavállalkozó megérkezik budapesti otthonához 2018. április 19-én. Ezen a napon Fővárosi Főügyészség a házi őrizet elrendelését indítványozta a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében gyanúsítottként kihallgatott Gyárfás Tamás ellen, ennek értelmében a volt úszószövetségi elnököt hazaengedték.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Gyárfás Tamás megszólalt: az első nyilatkozat, miután távozott az őrizetből

Az őrizetből elengedett Gyárfás Tamás nyilatkozott az Echo TV-nek csütörtök délután.

A Fővárosi Főügyészség elutasította Gyárfás Tamás panaszait, és úgy döntött, csak a házi őrizetét indítványozza, ezért még csütörtökön kiengedték Gyárfást az őrizetből.

Gyárfás Tamás, miután elhagyta a Nemzeti Nyomozó Iroda VI. kerületi épületét, válaszolt néhány kérdésre.

A Fővárosi Főügyészség megállapította, hogy Gyárfás Tamással szemben személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés elrendelése szükséges és indokolt. A legsúlyosabb kényszerintézkedés, az előzetes letartóztatás helyett azonban a főügyészség a gyanúsított házi őrizetének elrendelésére tesz indítványt, nyomkövető technikai eszköz alkalmazása mellett.

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a kényszerintézkedés elrendelésének kérdésében a pénteken hoz döntést. Ezzel kapcsolatban Gyárfás azt mondta, megvárná a holnapi döntést, de „természetesen abszurdnak” érzi a felvetést. Szerinte „itt egy manipulatív, összevágott hordalék van, és nyilván ez megtéveszt sokakat”, de biztos benne, hogy ez tisztázódik.

A hangfelvételről elmondta, hogy neki dobták be, és ő adta oda a rendőrségnek.

Gyárfás arról is beszélt, hogy köszöni az elbánást, mert nagyon korrekt módon viselkedtek vele.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×