INFORÁDIÓ 
2019. október 15. kedd
Teréz

gyárfás tamás

nemzeti nyomozó iroda

fővárosi főügyészség

Budapest, 2018. április 19. Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök és médiavállalkozó megérkezik budapesti otthonához 2018. április 19-én. Ezen a napon Fővárosi Főügyészség a házi őrizet elrendelését indítványozta a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében gyanúsítottként kihallgatott Gyárfás Tamás ellen, ennek értelmében a volt úszószövetségi elnököt hazaengedték. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Gyárfás Tamás megszólalt: az első nyilatkozat, miután távozott az őrizetből

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Az őrizetből elengedett Gyárfás Tamás nyilatkozott az Echo TV-nek csütörtök délután.

A Fővárosi Főügyészség elutasította Gyárfás Tamás panaszait, és úgy döntött, csak a házi őrizetét indítványozza, ezért még csütörtökön kiengedték Gyárfást az őrizetből.

Gyárfás Tamás, miután elhagyta a Nemzeti Nyomozó Iroda VI. kerületi épületét, válaszolt néhány kérdésre.

A Fővárosi Főügyészség megállapította, hogy Gyárfás Tamással szemben személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés elrendelése szükséges és indokolt. A legsúlyosabb kényszerintézkedés, az előzetes letartóztatás helyett azonban a főügyészség a gyanúsított házi őrizetének elrendelésére tesz indítványt, nyomkövető technikai eszköz alkalmazása mellett.

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a kényszerintézkedés elrendelésének kérdésében a pénteken hoz döntést. Ezzel kapcsolatban Gyárfás azt mondta, megvárná a holnapi döntést, de „természetesen abszurdnak” érzi a felvetést. Szerinte „itt egy manipulatív, összevágott hordalék van, és nyilván ez megtéveszt sokakat”, de biztos benne, hogy ez tisztázódik.

A hangfelvételről elmondta, hogy neki dobták be, és ő adta oda a rendőrségnek.

Gyárfás arról is beszélt, hogy köszöni az elbánást, mert nagyon korrekt módon viselkedtek vele.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018