eur:
389.41
usd:
363.26
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A legdurvább videók a hóviharról - az országban számos helyre riasztották a katasztrófavédelmet

Intenzív havazással járó csapadékhullám érkezett Magyarország északkeleti térsége fölé szombat este, amely Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye útjain erős hótorlaszokat és hóakadályokat emelt, a több milliméternyi ónos eső pedig nem egy helyen csúszós útszakaszokat okozott.

Az ország hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóegységeit néhány óra leforgása alatt több mint háromszáz helyszínre riasztották. Vezetékszakadás miatt vasárnap reggel öt megye harmincegy településén, összesen harminckettőezer-háromszáz fogyasztónál szünetel az áramszolgáltatás, a szolgáltatók folyamatosan dolgoznak a hibák felszámolásán.
Szombat este az Országos Meteorológiai Szolgálat harmadfokú riasztást adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes térségeire, az intenzív havazással járó csapadékhullám az öt érintett megye számos útján több tíz centiméter magas hótorlaszokat emelt. Az ónos esőzés következtében csúszóssá vált utakon autóbuszok, hókotrók, kamionok, autószállító trélerek és személyautók hajtottak le az úttestről, miközben az erős hófúvásokban kidőlt fák vezetékeket szakítottak le és utakat zártak el.
 
Az intenzív hófúvások miatt vasárnap hajnalban a hatóságok rövid időre az M3-as autópálya és a 36-os főút egy szakaszát teljes szélességében lezárták, a leszakadt vezetékek pedig az északkelet-magyarországi megyék több pontján okoztak áramkimaradást. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Túrkevén tízezer, Hajdú-Bihar megye négy településén összesen hatezer, míg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállón ezerötszáz fogyasztási helyen szünetelt az áramszolgáltatás.

Egy kamion az oldalakat elválasztó, belső szalagkorlátnak ütközött szombat este az M3-as autópálya főváros felé vezető oldalán, a 239-es kilométernél. Az ütközés következtében a szalagkorlát mintegy negyven méter hosszan megsérült. A balesethez a nyírbátori hivatásos tűzoltók és a baktalórántházi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói érkeztek ki, a műszaki mentési munkálatok idejére a sztráda főváros felé vezető oldalának érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. A balesetben a kamion sofőrje megsérült, ezért őt a mentők ellátták.
 
Az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán nem sokkal ezután három jármű karambolozott, a 83-as kilométernél. A balesethez a hatvani és a gyöngyösi hivatásos tűzoltókat riasztották, a műszaki mentés idejére a sztráda Vásárosnamény felé vezető oldalának érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. A balesetben egy ember megsérült, ezért őt a mentők ellátták.
 
Lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy gépkocsikat szállító tréler szombat este az M5-ös autópálya Röszke felé vezető oldalán, az 55-ös kilométernél. A balesethez Dabasról érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akik a gépkocsikat és a trélert is áramtalanították, majd visszaállították kerekeire a járművet. A balesetben senki nem sérült meg.

A sztráda főváros felé vezető oldalán ezt követően egy huszonnégy tonnás kamion csapódott a szalagkorlátnak, az autópálya főváros felé vezető oldalán, a 70-es kilométernél. A balesethez Kecskemétről érkeztek ki a hivatásos tűzoltók. Ugyancsak egy autószállító tréler szenvedett balesetet vasárnap hajnalban az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán, a 90-es kilométernél. A járművekben utazó emberek egyik balesetben sem sérültek meg.
 
Két ember sérült meg azonban vasárnap délután Komárom-Esztergom megyében, amikor egy személyautó egy út menti fának csapódott az 1-es főút Ács és Gönyű közötti szakaszán. A balesethez Ácsról érkeztek ki az önkormányzati tűzoltók, akik áramtalanították a járművet és elvégezték a műszaki mentést. A munkálatok idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.
 
Keresztbe fordult az úttesten egy kamion vasárnapra virradó éjjel Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a 4-es főút Nyíregyháza és Újfehértó közötti szakaszán, a főút és az M3-as autópálya találkozásánál. A balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói érkeztek ki, az eset során senki nem sérült meg.

Összeütközött két gépkocsi szombat délután Bács-Kiskun megyében, az 53-as főút Kiskunhalas és Tompa közötti szakaszán, Kiskunhalas határában. A balesethez a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járműveket. A balesetben egy ember megsérült, ezért őt a mentők ellátták. Ugyanezen a főúton szenvedett balesetet egy papírt szállító kamion is, az Akasztó és Kiskőrös közötti szakaszon, Akasztó közelében. A balesethez az akasztói önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet és elvégezték a műszaki mentési munkálatokat. Ez utóbbi balesetben senki nem sérült meg.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×