eur:
394.05
usd:
365.66
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Autók közlekednek a hófúvásban a Hajdúnánás és Hajdúdorog közötti úton 2018. március 18-án.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Hóhelyzet a magyar utakon - a legfrissebb hírek

Rengeteg a baleset, sok az útlezárás. A hóvihar uralja az Útinform legfrissebb híreit!

A 10-es főúton, a 22-es km-nél, Pilisvörösvár térségében két személyautó ütközött össze. A fél útpályát lezárták.

A 42-es főúton, Párándon a 13-as km-nél baleset történt. Félpályán halad a forgalom.

A 82-es főúton, Mór külterületén a 32-es km-nél egy személyautó az árokba hajtott. Félpályán halad a forgalom.

Az M1-es autópályán, Hegyeshalomnál a határátkelőnél a ki- és a belépő oldalon zavartalan a forgalom.Hóhelyzet a magyar utakon

Útállapot, időjárás miatti korlátozás(ok)

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében:
A 38-as főútat Nyírtelek és Rakamaz közötti szakaszát, a 17- 30 km között félpályán megindult a forgalom.

A 36-os főutat a 24 – 46 km szelvény között (Tiszavasvári és Nyíregyháza között) hóátfúvás miatt újra lezárták.

Hajdú-Bihar megyében:
A 3502-es jelű, Tiszavasvári - Hajdúböszörmény összekötő utat a 13 – 18 km szelvény között (Hajdúnánás és Hajdúdorog között) elakadt járművek mentése miatt lezárták.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében:
A 3605-ös jelű út Gesztely és Újharangod közötti szakasza, a 12 - 17 km között hóátfúvás miatt lezárásra került.

A 3611-es jelű út Köröm és Tiszalúc közötti szakasza, a 0-10 km szelvények között hóátfúvás miatt lezárásra került.

A 3305-ös jelű, Mezőkeresztes – Mezőcsát összekötő úton, Mezőnagymihály és Gelej között a 7 km szelvényben a télies útviszonyok miatt elakadt egy kamion, a mentésének idejére az út egy nyomon járható.

Az M1-es autópályán,

- Hegyeshalom felé jelenleg három hosszabb szakaszon, Bicske térségében a 39-es és a 42-es, illetve Tatabánya közelében a 44-es és a 48-as, valamint az 50-es és az 51-es km között a belső sávba terelik át a járműveket,

- a Budapest felé vezető oldalon, pedig a 42-es és a 39-es km között zárták le külső sávot. A forgalmat a belső sávba terelik, lassulásra, időnkénti torlódásra számítsanak.

Hófúvások veszélye - ne induljanak útnak!

Az északkeleti országrészben, főleg Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Heves megyében jelenleg is változó intenzitással havazik és több térségben, illetve az M3-as autópálya egyes szakaszain is hófúvások nehezítik a közlekedést, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. továbbra is arra kéri az autósokat, hogy ezeken a területeken ne induljanak útnak!

Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves és Hajdú-Bihar megyében a legmagasabb készültségi fokozatban dolgoznak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. mérnökségei, az összes bevethető munkagép és szakember az utakon dolgozik, ezekbe a megyékbe országos átcsoportosításokat is végrehajtott a közútkezelő, így például Komárom-Esztergom és Békés megyéből is munkagépeket vezényeltek át a rendkívüli időjárásban érintett területekre.

Országosan a hajnali, reggeli órákban közel 500 munkagép végzett hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat, szombat óta közel 8800 tonna sót és mintegy 350 ezer liter kálcium-klorid oldatot juttattak ki a szakemberek, de az időjárás több helyen a szombat késő esti, vasárnap kora hajnali órákra kritikussá vált. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Miskolctól keletre több mellékúton, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a 38-as főút egy szakaszán is érvényben van jelenleg korlátozás a hófúvások miatt, illetve több mellékút is csak nehezen járható ezekben a térségekben, és az M3-as autópályán is több szakaszon nehezíti a közlekedést a viharos szél és az intenzív havazás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján vasárnap elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Heves megyében várható még jelentősebb mennyiségű friss hó, illetve ezekben a térségekben a szél is viharos marad, így több térségben is hófúvásos szakaszok alakulhatnak ki. A munkagépek által a burkolatról letakarított havat pedig a 60-70 km/órás széllökések percek alatt visszahordhatják az úttestre, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. továbbra is arra kéri az autósokat, hogy a fentebb felsorolt térségekben a viharos szél elálltáig ne induljanak útnak! Azt követően is fokozott óvatossággal, az út- és látási viszonyoknak megfelelően, a téli közlekedésre megfelelően felkészített járművekkel közlekedjenek és utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről! A legfrissebb és leggyorsabb információt a társaság megyei diszpécsereitől és Útinform szolgálatának munkatársaitól szerezhetik be, továbbá minden telefonos elérhetőségük megtalálható a www.utinform.hu és a www.kozut.hu oldalon.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×